Pressemeddelelse
1. april 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle er med på ”touren”, så nu skal Vejles byskilte ændres

 
 
 
 

Vejles borgmester Jens Ejner Christensen har sammen med Byrådet besluttet, at Vejles byskilte fremover skal have et andet udtryk i forbindelse med, at Vejle skal være startby for 3. etape af Tour de France i 2021.

 
 
 
 
 
 
 
 

Tour de France er kommet til Vejle for at blive - i hvert fald i bybilledet. De nye byskilte skal nemlig bidrage til den samlede fortælling om Vejle som cykeldestination, og langt ud i fremtiden være et synligt bevis på, at touren kom til Vejle. Ideen til de nye byskilte står et reklamebureau fra København bag.
 

- Vi er utroligt glade og stolte over, at Vejle skal være startby for 3. etape af Tour de France i 2021. For en kommune med fokus på cykling bliver det ikke større. Og derfor synes jeg, at det er oplagt at vi også "markerer" det på alle vore byskilte, så vi nu og fremover kan glæde os over, at Vejle er en cykelby, fortæller borgmester Jens Ejner Christensen, og tilføjer:

 

- De nye byskilte er et fantastisk tiltag, og på sigt vil det give Vejle-området en stor brandingværdi.

Vejle-området har stolte cykel-traditioner. Det skyldes bl.a., at Vejle er det sted i Danmark med flest højdemeter inden for kortest afstand. Samtidig har Vejle de seneste 20 år været målby i PostNord Danmark Rundt. Derudover finder et af Danmarks hårdeste cykelløb for motionscyklister, Grejsdalsløbet, sted hvert år i bakkerne omkring Vejle.

 

Prisen for arbejdet med udskiftning af byskiltene er budgetteret til godt 700.000 kroner inklusiv konceptudvikling fra reklamebureauet .

 

Vejle Kommune er netop nu i dialog med Vejdirektoratet om dispensation for opsætningen af de nye byskilte, som forventes godkendt snarest. Udskiftningen af skiltene forventes at ske i løbet af sommeren.

 

En prototype på de nye skilte kan ses på Vardevej i Vejle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen, 20 16 32 14