To arkitekturperler i Vejle er med til Arkitekturens Dag

 
 
 
 

Når Arkitekturens Dag afvikles 3. oktober, er Vejle Kommune med igen. I år er det med to steder, der bidrager til en særlig identitet - den nye Inger Christensen rute i Vestbyen og Agerumsladen på Engelsholm Højskole

 
 
 
 
Arkitekturens Dag - Inger Christensen rute 2022.jpg
 
 
 
 

Vejle Kommune fejrer Arkitekturens Dag. Den finder sted 3. oktober, hvor årets tema er 'stedssans'.

 

Derfor vil man i år kunne opleve hele to steder i Vejle Kommune - nemlig en bid af den nye Inger Christensen rute i Vestbyen og Agerumsladen på Engelsholm Højskole, som hver især skaber en særlig identitet på stedet.

 

Om Vejle Kommunes bidrag til Arkitekturens Dag siger borgmester Jens Ejner Christensen:

 

-        Arkitektur giver vores byer sjæl, skaber muligheder for oplevelser, og så sætter de aftryk for eftertiden. Det passer glimrende på Vestbyen og Agerumsladen på Engelsholm Højskole, som på hver sin måde bidrager til at give stedet en særlig kvalitet. Derfor ser jeg frem til at fejre dem til Arkitekturens Dag.

 

Arkitekturens Dag fejres på tværs af lande, regioner og kommuner. Det er en festdag, hvor man rundt i landet har mulighed for at opleve arkitektur og blive klogere på dens betydning.

 

To steder med udtryk og kultur
De to steder i Vejle Kommune er derfor ikke tilfældigt udvalgt. Tværtimod bidrager de til Vejles udtryk, identitet og kultur.

 

Formand for Teknisk Udvalg Gerda Jørgensen opfordrer derfor alle til at kigge forbi dem på Arkitekturens Dag, hvor der venter en oplevelse:

 

-        Arkitektur skal mere end at forskønne. Den har et formål, og så kan den knytte os tættere til vores lokalområder. Det formår både Agerumsladen på Engelsholm Højskole og Inger Christensen ruten, som jeg håber, at mange benytter lejligheden til at se, når vi fejrer dem 3. oktober.

 

Dagen vil også byde på den 49. prisuddeling af Vejle Prisen og Borgernes Arkitekturpris. De gives til arkitektur, der skiller sig ud i Vejle Kommune.

 

Udforsk Vestbyen og højskolelivet
Alle er velkomne til Arkitekturens Dag i Vejle Kommune, som er delt i to.

 

Fra kl. 14.00 til 15.30 kan publikum deltage i byvandring og lydfortællinger af Inger Christensen i Vestbyen, hvor hun voksede op.

 

Næste punkt på programmet er fra kl. 16.00 til 18.15. Her kan publikum opleve den nye Agerumslade på Engelsholm Højskole, hvor der i højskolens ånd indledes med fællessang ved forstander Jakob Bonderrup.

 

Se det fulde program for Arkitekturens Dag i Vejle: www.vejle.dk/arkitekturensdag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Ejner Christensen, Borgmester i Vejle Kommune, tlf. 20 16 32 14

Gerda Haastrup Jørgensen, Formand for Teknisk Udvalg i Vejle Kommune, tlf. 20 90 42 75