Pressemeddelelse
18. juni 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den mentale styrkeprøve er den hårdeste, når unge ledige cykler til Alpe D’Huez

 
 
 
 

Igen i år tager et hold unge ledige turen fra Vejle til Alpe D'Huez på cykel. Turen markerer afslutningen på et længere forløb, der skal bringe dem tættere på job og uddannelse.

 
 
 
 
Familei og venner tager afsked med cykelholdet i Vejle

Der var flot fremmøde, da cykelholdet tog afsted fra Campus Vejle

 
 
 
 

Kan en rugbrødsmotor køre på bratwurst? Eller baguetter? Det finder en gruppe unge ledige fra Vejle Kommune snart ud af. I dag satte de sig nemlig i cykelsadlen med kurs stik Syd, og forude venter 1.500 km. på danske, tyske og franske landeveje, inden de om ti dage står på toppen af Alpe D'Huez.
 

De unge, som også har andre udfordringer end ledighed, er fjerde årgang af Arbejdsmarkedsudvalgets projekt, der kombinerer cykeltræning og mentaltræning med virksomhedspraktik. En kombination, der først og fremmest skal give de unge selvtillid og vise dem, at de kan fungere på en arbejdsplads. At de kan arbejde struktureret gennem længere tid, og nå de mål de har sat sig.

 

Erfaringer fra tidligere år viser, at det typisk er de mentale succes-oplevelser, der efterfølgende hjælper dem tættere på uddannelse og arbejde. Det fortæller Anja Daugaard (LA), som er formand for Vejle Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg. Hun har stor respekt for, at de unge tør prøve kræfter med de franske bjergveje, men understreger at turen til Alpe D'Huez ikke er det væsentligste i projektet. "Man kan sige, at turen til Frankrig er kronen på værket, men i det store billede er den af mindre betydning. Det er det lange, seje træk, med daglig træning og virksomhedspraktik, der gør den store forskel for dem rent mentalt".

 

Formanden fremhæver samtidig vigtigheden af, at lokale virksomheder påtager sig det store sociale ansvar det er, at hjælpe de unge med praktikpladser. "De gør et stort arbejde med de unge og fortjener virkelig at blive anerkendt for den indsats", udtaler hun.

 

Både nye praktikvirksomheder og gengangere fra tidligere år, har meldt sig klar til at tage imod de unge, og til at give dem den støtte de har brug for i forløbet.

 

Fakta
- Cykelprojektet hed tidligere "Jeg vil - jeg kan", men er i år døbt "CP2018".
- Projektet skal hjælpe deltagerne tættere på uddannelse eller job.
- De unge, der deltager, har andre udfordringer end ledighed.
- Årets projekt blev skudt i gang i marts måned, og deltagerne har trænet på cyklen siden starten af april.
- Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Anja Daugaard (LA), cykler selv med holdet de første kilometer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Anja Daugaard (LA)
Formand for Arbejdsmarkedsudvalget
Mail: anjda@vejle.dk
Mobil: 21 49 24 96