Pressemeddelelse
2. juli 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Masser af fede sommeraktiviteter for børn og unge i Vejle Kommune

 
 
 
 

Cirkus- og gøglerværksted, funnyball, åbne svømmehaller, retro cumputerspil, poesiværksted, filmekspresen og meget mere. Der er rigtig mange spændende aktiviteter for børn og unge i Vejle Kommune i denne sommer som følge af sommerpulje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Denne sommer byder på ekstra mange spændende aktiviteter for alle børn og unge, som bor i Vejle Kommune. 14 dage inden skolernes sommerferie fik Vejle Kommune 4,4 mio. kr. fra Børne- og Undervisningsministeriet til at lave sommeraktiviteter for børn og unge i alderen 6-17 år som følge af covid-19.

 

Og puljen skulle bruges til ekstra aktiviteter, som ikke allerede var planlagt. Det lykkedes! Alle 4,4 mio. kr. er i dag delt ud til ca. 200 spændende aktiviteter. Over 100 aktiviteter er åbne for alle, mens de øvrige er målrettet udsatte børn og unge og udvalgte grupper. Der er bl.a. en række faglige tilbud til elever, der f.eks. har brug for ekstra engelsk eller matematik.

 

Alle de åbne aktiviteter er samlet på www.vejle.dk/sommerferie. Og man skal skynde sig at tilmelde sig, for de første aktiviteter er snart udsolgt.

- Claus Svold, direktør for Børn & Unge, er meget glad for den store opbakning, som Folketingets sommerpulje har fået. Der er rigtig mange foreninger, kulturinstitutioner, idrætsfaciliteter og private aktører, som har taget imod udfordringen og lynhurtigt har stablet nogle rigtig gode aktiviteter på benene til vores børn og unge. Vi skylder dem stor tak for, at det er lykkedes, så børnene og de unge får glæde af de mange penge.

 

Noget for alle aldersgrupper
Erik Grønfeldt, pædagogisk konsulent i Uddannelse & Læring, der har haft det praktiske ansvar for puljen, er også meget tilfreds med resultatet.

- Det er glædeligt, at vi med disse penge kan skabe spændende sommerferieoplevelser for vore børn og unge i en sommer, hvor mange bliver hjemme. Jeg håber, alle kan finde aktiviteter, der rammer deres interesser i det fantastisk udbud, næsten 100 aktører har formået at stable på benene på meget kort tid, siger Erik Grønfeldt

Er man til sport og idræt, er der ikke den sportsgren, der ikke er repræsenteret. Fra fodbold og håndbold til gymnastik, billard og fodboldgolf. Der er noget for de elever, der er vilde med udendørs aktiviteer som Gorillapark, sommerfugleworkshop, pilgrimstur og bibliOrienteringsløb. Der er noget for de madglade, uanset om man er vegetar eller hellere vil lære at bage i et professionelt bageri.

 

Musik, dans, teater, tegning, foto, tekst og kunst fylder meget i programmet, så der er rigtig meget at vælge imellem. De ældste elever satser måske på retro computerspil, mens andre måske hellere vil skrive en krimi med Jim Højberg. Og så byder programmet også på en række udflugter, ligesom alle svømmehaller holder åbent hus.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Claus Svold, direktør for Børn & Unge, tlf. 21 48 15 58

 

Erik Grønfeldt, pædagogisk konsulent og koordinator på sommerpuljen, tlf. 21 25 74 07