Pressemeddelelse
24. juni 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Topkarakter for god formidling om friluftsliv

 
 
 
 

Vejle Kommune får som den eneste topkarakter i en ny undersøgelse af kommunernes formidling af stier og vandreruter. Det er Friluftsrådet, der står bag undersøgelsen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fra naturens hånd er Vejle og omegn velsignet med unikke omgivelser, der giver gode muligheder for at tilbyde et aktivt og attraktivt friluftsliv. Men det kommer dog ikke af sig selv, og i Vejle Kommune er der øget fokus på værdien af en rig natur, hvor der også er god adgang for borgere og turister.

 

Samtidigt har man prioriteret indsatsen for at levere en let tilgængelig og brugervenlig formidling. Det er derfor let at finde information om kommunens stier og ruter online på websider samt i trykte pjecer, infotavler og magasiner. Den indsats har nu givet Vejle topkarakter i Friluftsrådets nye undersøgelse omkring danske kommuners formidling af friluftsliv.

 

Øget politisk fokus på natur og friluftsliv

- Vi er bevidste om, at det kommer vores borgere til gode, når vi kan tilbyde fantastiske naturoplevelser. Så vi arbejder målrettet på at skabe gode vandreruter og mange forskellige aktivitetsmuligheder til friluftslivet, siger Karl Erik Lund, der er formand for Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune.

 

Vejle Kommune har med en klar strategi for udviklingen af natur- og friluftsliv samt en ambitiøs biodiversitetsplan et ønske om at skabe optimale rammer for mere beskyttet natur og samtidigt sikre en balanceret adgang til også at benytte noget af naturen.

 

- Vi har igennem flere år lagt vægt på at levere mere natur og samtidigt sikre en bedre adgang til et aktivt friluftsliv via vores formidling, så vi sætter stor pris på den anerkendende topkarakter fra Friluftsrådet, siger formanden.

 

God formidling hjalp under Corona-krise

Danskerne har i stor stil taget den gode fortælling om værdien af et aktivt og sundt udeliv til sig. Specielt under corona-krisen, hvor der har været en ekstraordinær stor søgning mod udelivs-aktiviteter.

 

- Vi har haft rygende travlt i vores afdeling for Natur- og Friluftsliv her under corona-krisen. Det er dog kommet os fantastisk godt igen, at vi har prioriteret vores formidling højt. Derfor kan vi nu hurtigt hjælpe borgere og gæster i kommunen med en let adgang til de informationer, de har brug for, når vil ud at vandre, løbe, cykle eller bare finde sig et sted i ro og fred, siger Klaus Enevoldsen.

 

Han er afdelingsleder for Natur & Friluftsliv, Teknik & Miljø, Vejle Kommune og fortæller, at successen bag den gode formidling ikke mindst skyldes samarbejdet på tværs af forvaltningerne i kommunen samt med turisterhvervet og lodsejerne ude i naturen.

 

Og borgerne i Vejle kvitterer med tilfredshed. En undersøgelse fra 2019 viser, at de generelt er glade for formidlingen, og at de bruger naturen mere end landsgennemsnittet. Faktisk så bliver Vejles naturområder brugt 5.8 mio timer om året, hvilket svarer til 5.5 mio besøg. Til sammenligning har Legoland, Lego House og Lalandia årligt 2.6 mio besøgende - tilsammen.

 

FAKTA - Inspiration til hjemmeferien i Vejle

Hvis du holder din ferie herhjemme til sommer, så find inspiration til at opleve Vejles mange unikke naturoplevelser på websiden udeliv.vejle.dk

Her kan du let og hurtigt se alt samlet eller vælge at sortere og se enten vandreruter, turforslag, seværdigheder, shelter- og teltpladser, hytter og skovområder samt skovlegepladser, badestrande, MTB-spor og meget mere.

Du finder i øvrigt mere om natur og friluftsliv i Vejle og omegn på:

  • www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/aktiv-i-naturen/
  • www.okolariet.dk/ta-ud-i-naturen
  • www.vejleaadalogfjord.dk/
  • www.udeliv.vejle.dk/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget, Vejle Kommune, kaelu@vejle.dk, mobil: 21 54 83 37

Klaus Enevoldsen, afdelingsleder for Natur & Friluftsliv, Teknik & Miljø, Vejle Kommune, klaen@vejle.dk, mobil: 20 43 51 30