Pressemeddelelse
25. oktober 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Overvægtige børn kommer sent i behandling

 
 
 
 

Cirka 11 - 16 % af alle danske børn er overvægtige ved skolestart. I Vejle Kommune tegner det samme billede sig. Alligevel har Overvægtsklinikken i Vejle kun haft fire førskolebørn i behandling ud af 656 børn og unge. Det er ærgerligt, lyder meldingen fra Birte Harreby, der er daglig leder af Overvægtsklinikken.

 
 
 
 
 
 
 
 

"Alle børn og unge mellem 3 og 18 år kan få behandling i Overvægtsklinikken. Og jo tidligere vi sætter ind, des nemmere er det at ændre familiens vaner. På kort sigt oplever børnene en større glæde ved at bevæge sig og trives bedre. På lang sigt mindsker det risikoen for livsstilssygdomme senere i livet. Derfor håber vi, at flere forældre kontakter Overvægtsklinikken, inden børnene begynder i skole, og at de praktiserende læger bliver opmærksomme på muligheden" siger Birte Harreby.

Birte Harreby tror, at mange forældre regner med, at førskolebørnene vokser sig fra overvægt:
 

"Det sker bare ikke altid. Især ikke i dag, hvor mange børn bruger tid foran TV og tablets. Vi bevæger os jo langt mindre i dag end tidligere. Samtidig er det blevet almindeligt med fredagsslik og søde drikkevarer til dagligt, der gør at børn indtager mange flere kalorier i forhold til deres aktivitetsniveau."

Livsstilsændring - ikke slankekur
Det er ikke en slankekur barnet skal på, men en livsstilsændring for hele familien i Overvægtsklinikken, der arbejder efter den såkaldte Holbæk-model:

"Familien går fra første samtale og undersøgelse med en handleplan, så de med det samme kan gå hjem og ændre på kost- og aktivitetsvaner," siger Birte Harreby, der tilføjer, at der både er pædagogisk og praktisk vejledning, når familierne arbejder med deres livsstil.

 

7-8 børn ud af 10 bliver hjulpet godt på vej til normal vægt eller vægtstagnation og bedre humør i Overvægtsklinikken. I forløbet møder familierne skiftevis sundhedsplejerske og diætist, der er særligt uddannede efter Holbækmodellen.

 

Hvis du gerne vil vide mere om Overvægtsklinikken, kan du kontakte Birte Harreby direkte på mobil 29 13 15 31, eller læse mere på www.vejle.dk/ovk  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Birte Harreby
Leder af Vejle Overvægtsklinik
BIHAR@vejle.dk

mobil 29 13 15 31