Pressemeddelelse
18. december 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

14-årige Malou fra Børkop er en af Danmarks bedste kvindelige motocrosskørere og på vej til VM

 
 
 
 

Malou Deleuran Jakobsen har siden hun var lille kørt motocross, vundet DM guld adskillige gange - oveni købet som den yngste nogensinde i dameklassen. I år vandt hun EM-sølv og nu venter VM i 2020. Det kræver hårdt arbejde på og udenfor banen. EliteVejle fortæller her hendes historie.

 
 
 
 

Der er ingen tvivl om, at Malou Deleuran Jakobsen har fået motorsporten ind i en tidlig alder. Hun fik sin første firehjulede crosser i 3-års fødselsdagsgave af sin far, der selv har kørt crosser. Siden startede Malou i Børkop Motocrossklub, hvor glæden ved at køre for alvor fik talentet frem. Hun elsker stemningen på banen og oplevelserne ved løbene i Danmark og udlandet.

 

Sporten kræver fokus og 100 % opbakning fra familien

 

Det er næppe nogen overraskelse, at Malous hverdag langt fra ser ud som hendes klassekammeraters i 8. klasse.

 

- Jeg træner flere gange om ugen og på banen er det fx heatkørsel, starttræning, sektionstræning eller tidskørsel, hvor min far, der også er min træner, viser mig tavlen med omgangstider. Banetræningen supplerer jeg med løbe- og styrketræning, fortæller Malou.


- Om vinteren træner jeg i Spanien og resten af året foregår træningen i det meste af Europa, hvor min far altid er med mig. Min mor kommer også og ser mig køre, når det i Danmark eller tæt på Danmark.

 

I 2020 har Malou fokus på at træne til sit første VM, hvor første afdeling køres i England.

 

Mange rejsedage kræver privat undervisning og forståelse

 

Sporten kræver ca. 100 rejsedage om året og derfor har Malou nogle gode aftaler med Fælleshåbsskolen. Hun får privat undervisning efter behov, så hun kan følge med kammeraterne, selvom hun er på farten.

 

- Det er ikke altid, at veninderne forstår, hvorfor jeg ikke kan være sammen med dem, men de er rigtig gode til at heppe på mig, når jeg skal til de store løb, fortæller Malou med et smil.

 

Hovedsponsor søges

 

Motocross er en temmelig dyr sport, specielt når det foregår på eliteplan. Det kan Malous far, Christian, skrive under på.

 

- En fuld sæson med EM og VM samt vintertræning i udlandet koster ca. kr. 400.000, så det er ikke småpenge. Derfor forsøger vi netop nu at finde en hovedsponsor, så hun kan deltage i mere træning og flere løb, siger Malous far og fortsætter:

 

- Så hvis man er en større virksomhed og kan se mulighederne i et hovedsponsorat, så er man meget velkommen til at kontakte EliteVejle.

 

EliteVejle glæder sig til at støtte og følge Malou på sin vej til VM 2020 i motocross.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Ane Kirstine Knudsen, eliteidrætskonsulent, tlf. 20 40 98 79