Pressemeddelelse
9. januar 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle Kommune er klar til at skabe Danmarks største sundhedsskov

 
 
 
 

Kommunen modtager 2 mio. kroner fra TrygFonden og 529.000 kroner fra 15. Juni Fonden til at udvikle en sundhedsskov i Store Grundet Skov umiddelbart nord for Vejle

 
 
 
 
 
 
 
 

Der er nu skabt grundlag for, at Vejle Kommune kan komme nærmere målet med at skabe Danmarks største sundhedsskov. Det sker med donationer på godt 2,5 mio. kroner fra de to fonde.

 

Vejle Kommune har en lang tradition for at vedligeholde og udvikle naturen og landskabet, så borgere og turister kan benytte den til fysiske udfoldelser bl.a. til at vandre, løbe og cykle i. Med sundhedsskoven bliver der for alvor taget hul på det kapitel, der handler om at bruge naturen til at styrke den mentale sundhed.

 

- Det er med stor glæde, at vi har modtaget tilkendegivelserne fra de to fonde. Naturen betyder rigtigt meget for alle os, der bor i Vejle Kommune og for alle de turister, der kommer hertil. Der er indtil nu fokuseret meget på, at det skal være muligt at udføre fysisk træning. Men her får vi mulighed for at gøre noget virkelig godt for den mentale sundhed ved hjælp af en helt ny type skov, pointerer formand for Natur- og Miljøudvalget Karl Erik Lund.

 

Forebyggelse og livskvalitet
Sundhedsskoven skal indrettes med faciliteter, der har fokus på, at brugerne kommer ned i tempo og kan udføre mental og let fysisk træning. Det sker i et forsøg på at imødegå nogle af de store sundhedsmæssige udfordringer og omkostninger, der bl.a. er forårsaget af stress og andre sygdomme med mental påvirkning.

 

- Sundhed handler i høj grad om at forebygge. Og der er sundhed i alt. Derfor går arbejdet med sundhed også på tværs af de kommunale indsatser og udvalg. Der er ingen tvivl om, at naturen kan være med til at forebygge, og i Vejle Kommune har vi jo masser af fantastisk natur. Derfor ser jeg frem til, at vi får skabt Danmarks største sundhedsskov her i Vejle, siger Peder Hummelmose, formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.

 

Formand for Voksenudvalget Gitte Frederiksen siger:

 

- Det glæder os meget, at vi nu kan komme i gang med at indrette sundhedsskoven, så de borgere, der fysisk og psykisk måske kan have svært ved at overskue andre tilbud, nu også får mulighed for at benytte naturen endnu mere i deres helbredsproces. På den måde kan de få en bedre livskvalitet og mere overskud til at klare hverdagen. 

 

Fakta
Vejle Kommune købte Store Grundet Skov på godt 63 ha. i 2017. Skoven er en bynær skov beliggende nord for Vejle Sygehus, og det overordnede mål er at understøtte visionen om, at Vejle skal være et godt sted at bo og leve.

 

Projektet er udviklet i et fælles samarbejde mellem:

·         Teknik & Miljø - Vejle Kommune

·         Center for Social Rehabilitering, Vejle Kommune

·         Kræftpatienternes Hus Vejle

·         Psykiatrisk afdeling, Vejle Sygehus

·         SIND Vejle

·         Sommerfuglebevægelsen

·         Sundhedscenter Vejle

·         KU Life: Forskergruppen 'Natur Sundhed & Design'

 

Projektet er endnu ikke fuldt finansieret. Det arbejdes der videre med.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Formand for Natur- og Miljøudvalget Karl Erik Lund, tlf.: 21 54 83 37
Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Peder Hummelmose, tlf.: 40 21 02 86
Formand for Voksenudvalget Gitte Frederiksen, tlf.: 24 42 86 95

Afdelingschef Klaus Enevoldsen, tlf.: 20 43 51 30