Pressemeddelelse
21. juni 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Indvielse af Børkops ”nye” genbrugsplads

 
 
 
 

Håndværkerne knokler lige nu for at få de sidste detaljer på Børkops nye genbrugsplads på plads til at åbne portene for borgerne. Den 26. juni åbner Vejle Kommune nemlig op for den nyrenoverede del af genbrugspladsen. I den anledning bydes på pølser, kaffe og kage, underholdning og rundvisning på den nye plads mellem kl. 10 og 13.

 
 
 
 
DJI_0014.jpg
 
 
 
 

Efter godt et halvt år, hvor borgerne i Børkop har afleveret deres brugte materialer og haveaffald på en midlertidig genbrugsplads, står en ny og fin plads klar til at give en god serviceoplevelse.

 

"Vi har virkelig tænkt over at tage hensyn til borgerne, blandt andet ved at overdække en del af containerne, så det nu er muligt at aflevere de brugte materialer i tørvejr. Børkops borgere har været meget tålmodige under ombygningen, og vi glæder os rigtig meget til at vise borgerne den nye moderne genbrugsplads", siger formand for Natur- og Miljøudvalget, Karl Erik Lund.

 

For at gøre det så nemt for borgerne at komme de brugte ting og materialer i containerne er der ikke længere trapper ved de forskellige containere. Og der er lavet en såkaldt kvikbane til dem, som kun skal af med haveaffald.

 

Vi skal passe på ressourcerne
Opgraderingen er endnu et skridt mod en grønnere affalds- og ressourcehåndtering i kommunen. Tidligere er genbrugspladserne i Egtved og Give blevet fremtidssikret, og den 11. juni blev første spadestik til Vejles kommende Ressourcecenter taget.

 

"Vi skal gøre, hvad vi kan for at bevare ressourcerne i det affald, vi smider ud, og samtidig skal det være så nemt som muligt for borgerne at sortere korrekt. Derfor præsenterer vi fem nye containere på genbrugspladsen i Børkop: Rest efter sortering over og under 1 meter, Tagpap, Asfalt og Flamingo. Herudover har vi lavet et særligt Plasttorv, hvor vi gør det nemmere for borgerne at sortere plastik korrekt", fortæller formand for Natur- og Miljøudvalget, Karl Erik Lund.

 

I december 2020 vedtog byrådet en meget ambitiøs Klimaplan, og lige nu er forslaget til Vejle Kommunes kommende Affalds- og Ressourceplan i høring. Disse planer viser, sammen med kommunens mange andre bæredygtige tiltag, vejen til en grønnere fremtid for borgere og virksomheder i Vejle Kommune. Affaldsforebyggelse, mere direkte genbrug, bedre sortering og øget genanvendelse af ressourcerne er blot nogle af målene for fremtidens affalds- og ressourceområde, og opgraderingen af genbrugspladsen i Børkop er et vigtigt skridt på vejen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune, e-mail: kaelu@vejle.dk, tlf.: 21 54 83 37

 

Kim Bo Johansen, afdelingsleder, Ressourcer & Genbrug, Teknik & Miljø, Vejle Kommune.
Mail: kiboj@vejle.dk, tlf.: 76 81 19 70 og mobil: 25 19 26 63