Pressemeddelelse
30. maj 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frivillige der er psykisk sårbare skal hjælpe andre sårbare i gang med idræt

 
 
 
 

Rigtig mange har svært ved at komme i gang med motion, når de for eksempel lever med psykisk sygdom eller har haft stress. Selvom de gerne ville. Det vil "Idræt for psykisk sårbare", en gruppe borgere og Vejle Kommune gøre noget ved.

 
 
 
 
IMAGE

Foto fra aktivitet i Idræt for Psykisk Sårbare

 
 
 
 

Ideen er enkel: Hvis du har svært ved at komme ud af døren, og det er en overvindelse at møde nye mennesker, kan du få en håndsrækning fra en frivillig Idrætsven, der selv har psykiske udfordringer:

 

"Enten ved at følges med en anden til aktiviteter i "Idræt for Psykisk Sårbare" i Vejle. Eller ved at dyrke idræt sammen med én, som man deler interesse med," fortæller Kent Madsen, der koordinerer projektet og er instruktør i "Idræt for Psykisk Sårbare". 

Frivillighed er givende

Det er ikke tilfældigt, at der satses på frivillige, der selv har psykiske problemer inde på livet. Ideen med Idrætsvenner tager blandt andet udgangspunkt i erfaringer fra Peer-to-Peer-metoden. Her er borgere, der er så langt i deres forløb, at de har overskud til andre, mentor for et andet menneske med en psykisk sygdom.

Aboud Achdji er mentor i Peer to Peer-projektet og har meldt sig som frivillig Idrætsven. Han ser det frivillige arbejde som meget frugtbart:

 

"Jeg tror ikke, det er nogen hemmelighed, at frivilligt arbejde kan være utrolig givende. Når man bidrager til noget, der giver mening og som betyder noget for andre, vokser de fleste som menneske. Og står du i en sårbar situation i dit liv, rykker nogle sig helt vildt som menneske. Sådan har det i hvert fald været for mig."
 

Stor gejst for projektet
Borgere, der selv har eller har haft psykiske problemer og Vejle Kommunes Sundhedsafdeling har været med til at udvikle ideen. Der har været stor gejst for at skabe et godt tilbud sammen:

 

"Alle har bidraget med ideer og engagement - borgere og fagpersoner på lige fod. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det betyder meget for ejerskabet af tilbuddet," siger Gerda Hagemann Pedersen, der er Sundhedsudvalgsformand i Vejle og tilføjer at Idrætsvenner er, en del af satspuljeprojektet Sundere socialpsykiatri - fra "klient" til agent.

 

Har du lyst til at blive frivillig idrætsven, eller ønsker du en Idrætsven? Så send en mail til Kent, kent@iidvejle.dk eller ring på tlf. 75 72 05 11.
 

FAKTA om Idræt for Psykisk Sårbare (IFS)
Beachvolley, yoga, svømning og styrketræning. Det er nogle af de aktiviteter, som du kan gå til i den selvejende institution IFS Vejle. Du behøver ikke nogen diagnose for at komme i IFS og bliver ikke spurgt om det. Alle der føler sig sårbare og har brug for et alternativ til almindelige idrætsforeninger, hvor der er højt til loftet, er velkomne i IFS. IFS er en del af Idræt i Dagtimerne, som er finansieret af medlemskontingenter og Vejle Kommune.

 

Du kan læse mere om "Idræt for Psykisk Sårbare" på www.iidvejle.dk

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Kent Madsen, instruktør og koordinator, kent@iidvejle.dk, tlf. 75 72 05 11

Gerda Hagemann Pedersen, formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Vejle Kommune, mobil: 40 45 21 29, e-mail: gehpe@vejle.dk (svær at træffe onsdag)