Pressemeddelelse
23. juni 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommer i Økolariet

 
 
 
 

Efter et vådt forår er det endelig sommer med sol og varme. Økolariet byder derfor på en masse sjove ferieaktiviteter med og uden vand for hele familien både indenfor og udendørs.

 

I Økolariet kan vi bare ikke få vand nok, så vi har bygget et kæmpe vandeksperimentarium på forpladsen lige ved hovedindgangen. Her kan du få vandet til at bevæge sig rundt i forskellige baner og se, hvem der hurtigst kan få vandet hele vejen rundt. Ved at dreje på et energihjul kan du starte en pumpe, der sender vandet 4 meter op i luften. Det kan ikke udelukkes, at du får lidt vand på sig, men er det rigtigt varmt, er det jo bare dejligt. Du kan også prøve kræfter med at få små skibe til at sejle ved hjælp af forskellige vindapparater.

 
 
 
 
Vandeksperimentarium_Økolariet sommer 2021.jpg

Økolariets vandeksperimentarium står klar fra lørdag den 26. juni kl. 10

 
 
 
 

Vild med vand

Vi er faktisk vilde med vand i Økolariet. Vi ved, at vores gæster elsker alle aktiviteter med vand, store som små, og vi har det som tema i vores udstillinger, hvor du kan se livet i fjorden samt vandets kredsløb og vej gennem kloakken til renseanlægget. I år blev aktiviteten så lige lidt større end dem, vi har haft før, og jeg er sikker på, gæsterne nok skal få en masse sjov ud af det, siger Niels Nørgaard, leder i Økolariet.

 

Lyt, leg og lær

Økolariet har også udviklet en helt ny aktivitet, hvor hele familien kan deltage hver dag i sommerferien fra 14.00 -14.30. Her bliver der sat fokus på emnerne affald som en ressource, kryb & kravl, plastik i havet og klimavenlig mad med blandt andet spiselige insekter i små workshops, der kombinerer viden, foredrag og små eksperimenter. Her får du lov til at røre, smage og komme helt tæt på samtidig med, at Økolariets medarbejdere giver spændende viden. Det er gratis at deltage, og du møder bare op.

 

Lav dit eget stoftryk

Bæredygtighed og genanvendelse er nogle af Økolariets vigtigste tema, og det har inspireret til "Stoftrykkeriet". Her kan du hver dag i sommerferien designe dit eget motiv med tusser og maling til et stofnet eller -rygsæk. På den måde sparer du på plastikposerne, og nettet kan bruges igen og igen til fx skole, idræt og indkøb. Det koster 50 kr. at designe et net eller rygsæk.

I udstillingen "Genbrugsbyen" er der mange flere eksempler på, hvordan ting kan genbruges og upcycles, så de får nye funktioner i stedet for bare at ende som affald.

 

Tag familien ud i naturen

Økolariets naturvejleder Finn Lillethorup arrangerer hele syv ture i sommerferien til skov og strand under temaerne: "Krible Krable Dyr i strandkanten "og "Sjov i en skov".

På strandene omkring Vejle skal der kigges på krabber, rejer, muslinger, og hvad du ellers kan finde og evt. fange. Naturvejlederen tager fiskenet og andet udstyr med, som du kan låne, så bare mød op og vær med og husk badetøjet, hvis vejret er godt.

Skovturen er for de 4-8 årige og deres familie, og her skal der kigges på skovens træer, blomster og store og små dyr eller deres spor. Der skal også leges, gættes og meget mere. Turen slutter ved skovlegepladsen, hvor du har mulighed for at spise din medbragte mad eller prøve legepladsen.

Alle ture er fra 10.00 -12.00 og kræver tilmelding. Se flere oplysninger om turene samt mødesteder og tilmelding på Økolariets hjemmeside.

 

Mærk kulden og besøg koralrevet

I den nye særudstilling "Verden varmer op - til klimaforandring og handling" kan du komme ind fra sommervarmen og træde ud på en isflage! Du kan også tage et dyk ved et koralrev, stå midt i en skovbrand og få en masse gode råd til et mere klimavenligt og bæredygtigt hverdagsliv.

 

Økolariet har løbende haft udstillinger om klimaet, og denne gang har vi ekstra fokus på sanseindtryk, oplevelser og interaktivitet. Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at vores gæster også kan mærke og opleve klimaforandringerne samtidig med, at de får viden om mekanismerne bag, og hvordan vi kan forebygge og tilpasse os. På den måde bliver det mere nærværende, siger Hanne Rasmussen, projektleder i Økolariet.

 

Praktisk info: Økolariet er åbent alle dage 10.00 - 16.00, og der er som altid gratis entré. Se mere på Økolariet hjemmeside: www.okolariet.dk

 
 
 
 
Kontaktinformation

Vedr. udstillinger: Hanne T. Rasmussen, projektleder og udstillingsansvarlig. hatra@vejle.dk mobil: 61707053

Vedr. sommeraktiviteter: Sabrina Rand, underviser, salra@vejle.dk , tlf. 7681 2054

 
 
 
 
 
 
 

Økolariet
Dæmningen 11 - 7100 Vejle - Tlf.: 76 81 20 60 - Mail: okolariet@vejle.dk