Pressemeddelelse
22. juni 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oplev Vejle nemt og gratis med shuttlebus til områdets attraktioner

 
 
 
 

Rute 219 er igen i år klar til at fragte turister nemt og gratis til og fra områdets turistattraktioner og naturområder. Første tur er lørdag den 26. juni fra Vejle Trafikcenter.

 
 
 
 

Fra den 26. juni til 8. august er det igen muligt at blive fragtet gratis rundt til forskellige turistattraktioner i Vejle Kommune.

 

Dermed gentager VisitVejle succesen fra 2019 og 2020, hvor konceptet fik en varm velkomst af både turister og områdets borgere, som benyttede rute 219 flittigt til at opleve områdets attraktioner.

 

Der er tre afgange om dagen, så du kan tage bussen retur, når du er klar til at vende hjem. Shuttlebussen har faste stop langs ruten, som fra Vejle Trafikcenter kører til Jelling, Givskud, LEGOLAND®, Randbøldal og Egtved. Det er nemt, og det er gratis.

 

Se hele køreplanen på www.visitvejle.dk/bus.

 

- I 2019 oplevede vi stor interesse for konceptet, og derfor er det dejligt, at vi igen i år har mulighed for at tilbyde denne service, når Vejle-området skal opleves, siger erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen.

 

Busruten binder Vejle sammen med turistfyrtårnene LEGOLAND®, Givskud Zoo og Kongernes Jelling, men den kommer også forbi byens overnatningssteder og naturområder.

 

En iøjefaldende og farverig bus

 

Bussen er igen i år folieret med løver og LEGO-drager, som gjorde shuttlebussen meget iøjnefaldende i 2019. Det bliver derfor ikke svært at spotte bussen, som skal tage turister og borgere rundt i Vejle og omegn.

 

-Bussen er for alle, og ikke kun turister der rejser til området. Har kommunens borgere lyst til at være turist i nærområdet, så kan de passende hoppe på bussen, siger Morten Damgaard Nielsen og tilføjer:

 

- Shuttlebussen vil være med til at brande os som en turistvenlig kommune, og forhåbentlig være med til at trække flere turister til området, som får øjnene op for vores område fortæller Morten Damgaard Nielsen, som ser frem til en sommer med forhåbentlig mange gæster.

 

Følger officielle retningslinjer

 

Vejles shuttlebus følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, som gælder for anden kollektiv transport. Det indebærer krav om mundbind for stående passagerer og nedsat kapacitet, og der vil i bussen være opsat plakater på forskellige sprog med yderlig information om opfordringer til de rejsende.

 

Læs mere om de aktuelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne ifm. kollektiv trafik på www.sydtrafik.dk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Morten Damgaard Nielsen, erhvervs- og turismechef, tlf. 4033 0002, modni@vejle.dk