Pressemeddelelse
10. januar 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OPLYSENDE OPLEVELSER I VINTERMØRKET

 
 
 
 

Er du til hygge med familien, inspirerende forfattermøder og spændende mennesker, der gør dig klogere på verden, så kan Vejle Bibliotekernes nye forårsprogram, som udkommer mandag den 13. januar, måske lokke dig op af sofaen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommunens biblioteker har som sædvanlig masser af spændende, underholdende og lærerige oplevelser for både børn og voksne på programmet i foråret.


Flere af forårets arrangementer kredser omkring slægten. Du kan bl.a. møde den populære forfatter Maria Helleberg i Give, hvor hun fortæller om sine romaner Kvinderne fra Thy og Søstrene fra Thy, som begge er baseret på hendes egen vilde slægtshistorie. Også Eva Tinds seneste anmelderroste roman Ophav kredser om emnet slægt og hvad det vil sige at have et ophav. Hende kan du møde på Vejle Bibliotek. Derudover kan du blive klogere på, hvordan du kan give dig i kast med din egen slægtsforskning, høre antropolog Anne-Marie Christensen fortælle om landsforrædernes børn med udgangspunkt i sin egen familiehistorie eller tage med på en bustur til Historiske Dage i Øksnehallen og blive klogere på vores alle sammens fortid.


Også naturen er i fokus med flere spændende foredrag og workshops om klima og bæredygtighed, og så kan du møde spændende mennesker som korrespondenterne Kim Bildsøe Lassen og Thomas Borchert, forfatter Kristian Bang Foss og Danmarks første islamiske sexolog, Fatima El-Hajj.
Der er selvfølgelig også musik på programmet, og det spænder vidt - lige fra babys første koncert over koncertforedrag om Genforeningen til en artist talk med Uffe Lorenzen, frontfiguren fra bl.a. bandet Spids Nøgenhat. Og så fortsætter efterårets succes med at starte dagen med en sang, når Vejle Bibliotek fra den 5. februar igen byder på morgensang for alle hver onsdag kl. 9.


Masser af familiehygge
Børnefamilierne kan se frem til masser af gode lejligheder til at hygge sig sammen på biblioteket i foråret. Som altid har bibliotekerne en række underholdende og tankevækkende børneteaterforestillinger på programmet, men de kan også møde forfatterne bag nogle af de mest populære børnebøger i familielæseklubben, prøve børneyoga, være med når der er småbørnsswing eller historiefortælling eller deltage en af de mange kreative workshops. Og så kan børnefamilierne få et ærligt indblik i familielivets mange udfordringer, når illustrator og Instagrammer Line Jensen besøger Børkop Bibliotek og fortæller om at overleve hverdagen som mor til tre.


Hjælp til det digitale
Også dette forår kan du få hjælp til den digitale verden på et af de gratis kurser, som denne gang bl.a. har fokus på bæredygtighed, Virtual Reality, informationssøgning og bibliotekets mange digitale tilbud. Og så er Spørg om IT også tilbage, så du hver torsdag kl. 10-12 kan kigge forbi og få hjælp til hverdagens små IT-problemer.


Du kan hente forårsprogrammet på dit lokale bibliotek fra den 13. januar eller se det på vejlebib.dk.

 

Se den digitale udgave af efterårsprogrammet.

 
 
 
 

For yderligere oplysninger kontakt:

Bibliotekar Tove Kirk, Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle
Tlf.:
21 99 97 13. E-mail: tok@vejlebib.dk.

 

 
 
 
 
 
 

Vejle Bibliotekerne - Willy Sørensens Plads 1 - 7100 Vejle - tlf 7681 3200 - vejlebib@vejlebib.dk