Pressemeddelelse
30. januar 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Økolariet åbner en uge tidligere

 
 
 
 

Allerede i ugen før vinterferien kan gæsterne opleve den totalfornyede kloakudstilling og besøge LEGO® værkstedet med nye, farvestrålende klodser og spændende byggeopgaver med fokus på dyr i byen.

 
 
 
 

Byg din egen fuglecafé. Økolariet stiller alle materialer til rådighed.

 
 
 
 

De store kloakrør er blevet totalfornyet og har fået nyt indhold.

 

Når Økolariet slår dørene op til en ny sæson lørdag den 1. februar, er det en uge tidligere end normalt. I den første uge har gæsterne mulighed for at følge med, når medarbejderne lægger den sidste hånd på de nye 2020 udstillinger.

Til de første mange gæster er der kage og kaffe/kakao for at fejre åbningen. Kl. ca. 10.15 vil Karl Erik Lund, formand for Natur- og Miljøudvalget i Vejle, sige et par ord om den nye sæson.

 

- I vinterferierne har vi besøg af rigtig mange glade børnefamilier, som gerne vil bruge ferien på at deltage i nogle af de mange ferieaktiviteter i Økolariet eller afprøve nogle af de nye interaktive udstillinger, vi har opbygget i lukkeperioden. I år prøver vi at tilbyde de gæster, som har mulighed for at besøge os i ugen op til vinterferien at komme til snigpremiere på Økolariets nyheder, før det store rykind til vinterferien, siger Niels Nørgaard, leder i Økolariet.

 

Bliv skyllet ud i toilettet

Økolariets populære udstilling om spildevand i de store kloakrør i kælderen er blevet totalfornyet. Alle rør har fået nyt indhold, og de levende rotter har fået stemmer. Man kan stadig blive skyllet ud i toilettet i simulatoren, men på vejen gennem kloaksystemet vil gæsterne møde helt nye ting.

 

- Kloakken er blevet endnu mere interaktiv, og gæsterne får med garanti en helt ny oplevelse. Jeg er meget spændt på, hvordan folk reagerer, når de ser den "ulækre" væg med ting, der har fundet vej til kloakken, eller når de stikker hånden ind i følehullerne og mærker klamme ting, der er skyllet ud. Måske vil nogen også blive overrasket over at møde leguanen, som vi har fisket op af kloakken, fortæller projektleder Christine Odderskov med et glimt i øjet.

 

Nye LEGO klodser

Fra 1. februar er Økolariet fyldt med havens fugle, som gæsterne skal rundt og finde i alle udstillinger som en del af vinterquizzen.

LEGO® værkstedet er også åbent fra 1. februar. Økolariet har fået nye klodser, som er særligt egnet til at bygge byer og landskaber, hvor der er plads til både mennesker og dyr i fællesskab.

LEGO værkstedet suppleres af en ny flot LEGO model i Bylaboratoret, der viser en helt ny og mere fleksibel måde at bygge by på.

 

Byg din egen fuglecafé
Lørdag d. 8. februar bliver der for alvor taget hul på ferieaktiviteterne.

Fuglene skal forkæles på denne årstid, og i vinterferien kan alle bygge et fint foderhus i form af en fin "fuglecafé" af brugt porcelæn.

Økolariet stiller alle materialer til rådighed og har forberedt det, så alle kan være med. Det koster 50 kr. pr. "fuglecafé".

Fuglene pipper i haven, og snart stikker forårsblomsterne deres hoveder frem. I tegnekonkurrencen kan alle slippe fantasien løs og tegne sin egen forårshave. Tegningerne bliver udstillet og de flotteste og mest fantasifulde vinder et gavekort til Økolariets butik.

 

Tag ud i naturen

Gæsterne kan også tage på tur med naturvejleder Finn Lillethorup i vinterferie.

Tirsdag den 11. februar kan man opleve vinterstemning i Dyrehaven i Nørreskoven, og torsdag den 13. februar går turen til Runkenbjerg - bjerget i Vejle Ådal.

Se mere info på www.okolariet.dk. Turene er gratis.

 

Økolariet åbner for en ny sæson lørdag den 1. februar. Der er åbent alle dage 10.00 - 16.00, og der er som altid gratis entré. Se mere på Økolariet hjemmeside: www.okolariet.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Niels Nørgaard, leder af Økolariet - mail: nieno@vejle.dk, tlf. 7681 2050