Pressemeddelelse
24. november 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Messen "Velfærdsteknologi med mening" gav mening for mange

 
 
 
 

Mere end 200 fra Vejle Kommune var samlet for at høre om og teste de velfærdsteknologier, som kommunens ældre, psykisk sårbare og mennesker med handicap har gavn af på f.eks. plejecentre, i hjemmeplejen og botilbud.

 
 
 
 

Demonstration af hygiejnestol - velfærdsteknologimesse i Vejle Kommune

 
 
 
 

Velfærdsteknologi er dimser og dingenoter - lige fra intelligente bleer, smarte støttestrømper, særlige apps til senge, der kan få en person fra liggende stilling helt op at stå. De er smarte og kan lette hverdagen, og de kan give tryghed. Det viser Vejle Kommunes erfaringer med velfærdsteknologi, og disse erfaringer delte velfærds- og sundhedsområdets medarbejdere rundhåndede ud af på velfærdsteknologimessen "Velfærdsteknologi med mening". Der var i alt 24 stande med forskellige løsninger.
 

Messedeltagerne var kollegaer, medarbejdere fra andre dele af kommunen, politikere, medlemmer af råd og nævn og studerende fra SOSU-skolen og UCL.

- Medarbejderne er dem, som kender til løsningerne i praksis og er nogle af de allervigtigste aktører, hvis vi skal lykkes med velfærdsteknologi. Derfor giver det også bedst mening, at det er dem, som præsenterer teknologierne og deler deres erfaringer med hinanden, siger velfærdsdirektør Anne Mette Lund.

Også kommunens Ældreråd og Handicapråd var inviteret: - Det har været en lidt af en øjenåbner for mig at deltage i dag, siger ældrerådsmedlem Erik Andersen: - Jeg har fået øjnene op for, at velfærdsteknologi er andet og mere end store teknologier og robotter som selvkørende støvsugere og vaske- og spiserobotter, men også er apps og andre mindre teknologiske hjælpemidler.

Vejle Kommune har siden 2013 satset på velfærdsteknologi for at imødekomme de kommende års demografiske udfordringer. De har afprøvet over 70 forskellige teknologier, hvoraf 60 er blevet implementeret. Fremadrettet har kommunen afsat 5 mio. kr. om året til at skabe nye muligheder og løsninger med velfærdsteknologi. Fælles for kommunens valg af teknologier er, at de skal gøre borgerne i stand til at kunne mere selv og give dem en større livskvalitet. Eller også er de med til at frigøre ressourcer, så personalet kan hjælpe med andre opgaver, hvor der er mere brug for det.

- Velfærdsteknologi skal give mening og ikke bare presses ned over hovedet på borgeren, fordi det kan give besparelser. Når vi tester velfærdsteknologi, er det et tilbud som gives borgeren med udgangspunkt i den enkeltes situation, lyder det fra velfærdsdirektøren.

Messearrangørerne har fået mange positive tilbagemeldingerne fra deltagerne. De fortæller, at messen dels har givet viden og inspiration, som de kan tage med hjem, dels var en god mulighed for at få overblik over de mange teknologier i Vejle Kommune.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Velfærdsdirektør Anne Mette Lund, tlf. 21 17 11 73.