Pressemeddelelse
21. april 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

International turnering trækker tennistalenter fra hele verden til Vejle

 
 
 
 

Der er garanti for tennis i verdensklasse og omsætning i den lokale hotelbranche, når 128 tennistalenter fra det meste af verden sætter hinanden stævne i Vejle fra 25. juli til 1. august.

 
 
 
 
Sigsgaard.JPG

For første gang i syv år kommer nogle af verdens største tennistalenter til Danmark, når ITF World Tennis Tour kommer til Vejle i slutningen af juli. Foto: Dansk Tennis Forbund

 
 
 
 

Det er lykkedes et partnerskab bestående af Vejle Tennis Klub, Give Tennis Klub, Dansk Tennis Forbund, Jyllands Tennis Union, Trekantområdet Danmark og Vejle Kommune at tiltrække en international tennisturnering på ITF World Tennis Tour til Vejle.

 

I ugen fra 25. juli til 1. august vil mandlige og kvindelige tennisspillere fra hele verden - og Danmark og Vejle - dyste om verdensranglistepoint og en præmiesum på to gange 15.000 amerikanske dollars, svarende til i alt 190.000 kroner.

 

- I Vejle Tennis Klub har vi en klar ambition om at være med til at gøre en forskel for tennissporten i hele landet, ikke mindst i Vestdanmark. Med ITF-turneringen i Vejle tager vi et stort skridt i den retning. Vi glæder os til at give både spillere og publikum en sportsoplevelse i international klasse. Samtidig arrangerer vi en række sociale tennisevents i byen i dagene rundt om ITF, så vejlenserne og andre kan få en aktiv tennisoplevelse, siger formand for Vejle Tennis Klub, Tine Walldén Jespersen.

 

Første gang på dansk jord i syv år

ITF World Tennis Tour-turneringen bliver afholdt på Vejle Tennis Klubs anlæg på Helligkildevej og har en samlet økonomi på lidt over 300.000 kroner. Her har Vejle Kommune støttet med 100.000 kroner.

 

- Vi er glade for at være med til at sætte Vejle Kommune på tennislandkortet og samtidig skabe gode sportsoplevelser for borgerne. Og så skal vi heller ikke glemme, at de mange udenlandske tennisspillere og deres officials skal overnatte på lokale hoteller og spise ude i en hel uge, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen.

 

Når turneringen afvikles i Vejle, vil det være første gang siden 2014, at der bliver kæmpet om point til verdensranglisterne på dansk grund. I Dansk Tennis Forbund er man glade for, at det er lykkedes at få en international turnering til Vestdanmark.

 

- Dansk tennis er i rivende udvikling med både medlemsvækst og talentfulde spillere. Derfor er det ideelt, at vi kan bygge videre på den udvikling med en ITF-turnering i Vejle. I Trekantområdet er der nem adgang for udenlandske spillere via international lufthavn, gode hotelfaciliteter og et godt tennisanlæg i Vejle, siger næstformand for Dansk Tennis Forbund, Thomas Kønigsfeldt.

 

Fakta

  • Dato: 25. juli - 1. August 2021
  • Sted: Vejle Tennis Klub
  • Præmiesum: $15.000 for damer og for herrer
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (8 spillere fra kvalifikationen og 4 wild cards)
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wild cards)
  • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wild cards)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Tine Walldén Jespersen, formand Vejle Tennis Klub, tlf. 5199 9005

Dan Arnløv Jørgensen, 1. viceborgmester og formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle

Kommune, tlf. 2547 3535

Emil Bødker, direktør i Dansk Tennis Forbund, tlf. 5190 8601