Stort tillykke til Rita Tang og Hemming Dalsgaard - årets frivillige ildsjæle

 
 
 
 

Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2022" som et skulderklap. I dag blev de endelige vindere fundet og fejret til Frivilligfesten i Bygningen i Vejle.

 
 
 
 
Rita.jpeg

Rita Tang løb med frivilligrisen på Seniorområdet.

 
 
 
 

Seks ildsjæle fra henholdsvis Voksen- og Seniorområdet var nomineret til de to priser. Blandt de seks faldt det endelige valg på Rita Tang, der løb med prisen som årets frivillige ildsjæl på Seniorområdet, og Hemming Dalsgaard, der vandt prisen for sit engagement på Voksenområdet.

- Rita Tang, formand for Bakkeagers Venner, er nomineret, fordi hun er en ildsjæl uden lige. Trods sine 71 år og fysiske skavanker går hun altid forrest. Det er hende, der køber ind, laver mad, planlægger, og samtidig er hun den første på dansegulvet sammen med beboerne, når der er fest. Hun er også god til at søge midler og fonde, som kommer beboerne til gavn. I indstillingen står der bl.a.: "I mine 36 år ved Vejle Kommune har jeg aldrig mødt en frivillig, der i den grad har ydet en indsats", sagde Gitte Frederiksen, formand for Seniorudvalget, da Rita Tang blev kaldt på scenen for at få sin pris.

 

I begrundelsen for at give en pris til Hemming Dalsgaard lagde formanden for Voksenudvalget, Lone Myrhøj, særligt vægt på Hemming Dalsgaards utrættelige engagement, smittende humør og interesse i andre mennesker:

- Hemming Dalsgaard er frivillig i Kirkens Korshær, hvor han handler dagligvarer til varmestuen. Hemming springer også altid frisk til, når det kommer til ad hoc-opgaver. Hemming er desuden god for en kvik bemærkning og har et smittende humør. Hele huset nyder i den grad godt af Hemmings positive og hjælpsomme tilgang til alle omkring sig. I indstillingen står der bl.a.: "Hemming er et godt eksempel på en person, der giver af sig selv til gavn for andre."

 

"Glaskunst og 5.000 kr.
Ud over Rita Tang og Hemming Dalsgaard var også Tove Johansen fra Ældre Sagen Give, Annelise Debois fra Vejle Lydavis, Vivian Albertsen fra Bindeleddet og Flemming Christensen fra Røde Kors nomineret. De fik alle en gave, unik glaskunst fra "Butik Uniq", med hjem. Derudover fik de to prisvindere begge et gavekort på 5.000 kr.

- Frivilligfesten og de to frivilligpriser er en anerkendelse for den betydning, frivillige har, og den indsats de yder. De spreder livsglæde og skaber fællesskab, lyder det fra de to politikere, som havde samlet næsten 200 frivillige til fest, spisning og samvær i Bygning som tak for indsatsen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

- Gitte Frederiksen, formand for Seniorudvalget, tlf. 24 42 86 95.
- Lone Myrhøj, formand for Voksenudvalget, tlf. 23 30 81 80.