HOLD HJERNEN FRISK MED BIBLIOTEKET I GIVE

 
 
 
 

Hold hjernen frisk med sang, litteratur, mad og træning. På Give Bibliotek kan man i februar og marts prøve kræfter med nye aktiviteter, der inspirerer til at holde hjernen i gang. Forløbet er en del af projektet Hold Hjernen Frisk.

 
 
 
 
Morgengymnastik_vejle.png
 
 
 
 

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang! Derfor deltager Vejle Bibliotekerne i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder "Hold Hjernen Frisk" og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk - hele livet.

 

Vejle Bibliotekerne har tidligere tilbudt seniorer i Børkop og Egtved et "Hold Hjernen Frisk"-forløb. Denne gang er det seniorerne i Give, som får muligheden.

 

På Give Bibliotek kan seniorer lade sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Ud over Vejle Bibliotekerne, deltager biblioteker i hele landet i projektet, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet står bag.

 

"Deltagerne vil blive udfordret med sang - vi skal synge både kendte og helt nye. Vi skal lytte til oplæsning og høre om litteraturens betydning for vores mentale helbred. Vi skal også lære hvordan vi tilgodeser hjernen i den daglige kost, og så skal vi ud i naturen og træne både krop og hjerne", fortæller bibliotekar Lisbeth Roed, som er en af tovholderne på projektet for Vejle Bibliotekerne.

 

Aktiviteterne er gratis og foregår kl. 10-12.30 i Huset på Rådhusbakken 9 i Give. Seniorerne mødes første gang mandag den 7. februar og forløbet strækker sig over 8 gange. Man skal tilmelde sig til Lisbeth Roed på lr@vejlebib.dk senest den 31. januar 2022. Der er begrænsede pladser og det gælder om at komme "først til mølle". Vær opmærksom på, at man tilmelder sig hele forløbet.

Se detaljeret program på bibliotekets hjemmeside.

 

I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaserede viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet.

Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside.

 
HHF-logo.png
 
 
 

Vedhæftede filer

HHF-logo.png
Morgengymnastik_vejle.JPG
 
 
 
 

For yderligere oplysninger kontakt:

Bibliotekar Lisbeth Roed, Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle
Tlf.:
21 99 97 11. E-mail: lr@vejlebib.dk.

 

 
 
 
 
 
 

VEJLE BIBLIOTEKERNE

Willy Sørensens Plads 1 - 7100 Vejle - tlf 76 81 32 00 - vejlebib@vejlebib.dk