Stort tillykke til Betty Rosenlund og Kirsten Dalager - årets frivillige ildsjæle 2021

 
 
 
 

Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2021" som et skulderklap. I dag blev de endelige vindere fundet og fejret til Frivilligfesten i Bygningen i Vejle.

 
 
 
 
De to udvalgsformænd og de to prisvindere - frivilligfesten

Fra venstre Kenneth Fredslund Petersen, Kirsten Dalager, Betty Rosenlund og Gitte Frederiksen, Frivilligfesten 2021

 
 
 
 

Seks ildsjæle fra henholdsvis Voksen- og Seniorområdet var nomineret til de to priser. Blandt de seks faldt det endelige valg på Betty Rosenlund, der løb med prisen som årets frivillige ildsjæl på Seniorområdet, og Kirsten Dalager, der vandt prisen for sit engagement på Voksenområdet.

- Betty Rosenlund har i snart 20 år været medlem af Egtvedgruppen "Ældre hjælper Ældre", hvor hun har udført et stort stykke arbejde med at skaffe frivillige som besøgs- og indkøbsvenner, ligesom hun har været med til at oprette stolegymnastikhold og selv været instruktør på holdene i Jerlev og Ødsted. Hun har et stort engagement. Og derfor faldt valget på Betty Rosenlund, sagde Kenneth Fredslund Petersen, formand for Seniorudvalget, da Betty Rosenlund blev kaldt på scenen for at få sin pris.

 

I begrundelsen for at give en pris til Kirsten Dalager lagde formanden for Voksenudvalget, Gitte Frederiksen, særligt vægt på Kirsten Dalagers utrættelige engagement - og omsorg for og interesse i andre mennesker:

- Kirsten Dalager har i mange år vedholdende udført frivilligt arbejde i både Red Barnet, Gigtforeningen, Vejle Krisecenter, Bedre Psykiatri og som frivillig mentor i det tværkulturelle kvindenetværk Wi-can. Aktuelt mødes hun med en gruppe af syriske piger mellem 16 og 19 år for at tale om uddannelse, livet i Danmark og udfordringer.

 

Glaskunst og 5.000 kr.
Ud over Betty Rosenlund og Kirsten Dalager var også Hanne Højrup, Frede Knudsen, Tom Lehn Nielsen og Jørgen Breidahl nomineret. De fik alle en gave, unik glaskunst fra "Butik Uniq", med hjem. Derudover fik de to prisvindere begge et gavekort på 5.000 kr.

- Frivilligfesten og de to frivilligpriser er en anerkendelse af den betydning, frivillige har, og den indsats de yder. De spreder livsglæde og skaber fællesskab, lyder det fra de to politikere, som havde samlet 120 frivillige til fest, spisning og samvær i Bygning som tak for indsatsen.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

- Gitte Frederiksen, formand for Voksenudvalget, tlf. 24 42 86 95.
- Kenneth Fredslund Pedersen, formand for Seniorudvalget, tlf. 28 72 62 39.