Pressemeddelelse
17. august 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle Kommune stiller skarpt på fodgængerfelter

 
 
 
 

Alt for mange kommer til skade i fodgængerfelter, og det får nu Vejle Kommune til at rette blikket mod de hvide striber. Ny kampagne skal få fodgængere og bilister til at være ekstra opmærksomme og orientere sig bedre mod hinanden. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Et megaøje, plakater og asfaltgrafik... Har du også undret dig over de iøjnefaldende elementer, der har fyldt flere fodgængerfelter i Vejle den seneste uge? Nu afslører Vejle Kommune, at de er en del af kommunens nye fodgængerkampagne "Fælles om feltet". Kampagnen skal øge respekten for fodgængerfeltet og nedbringe antallet af tilskadekomne bløde trafikanter.

 

Tal fra Vejle Kommune viser, at for mange kommer til skade, når de bevæger sig ud i et fodgængerfelt. I de seneste år har antallet af uheld med bløde trafikanter overhalet antallet af bilister og motorcyklister. Det skyldes, at fodgængere og bilister ikke orienterer sig mod hinanden, og det ønsker Vejle Kommune nu at gøre noget ved.

 

- I Vejle Kommune har vi de seneste år desværre set en stigning i flere tilskadekomne fodgængere og cyklister. Uheldene sker ofte i fodgængerfelter, og derfor sætter vi nu fokus på de hvide striber som en del af vores trafiksikkerhedsplan for 2018-2020, fortæller Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg, Vejle Kommune.

 

Hun forklarer, at kampagnen skal få fodgængere og bilister til at reagere på de kæmpestore øjne og de øvrige elementer i fodgængerfelterne og instinktivt sænke farten. Det skal på sigt bidrage til at skabe større omtanke for hinanden i trafikken.

 

Kig op - det er et fælles ansvar

Fodgængerfelter bliver ofte overset som vigtige trafikpunkter, der kræver opmærksomhed. Både bilister og fodgængere holder sig ofte på deres egen banehalvdel og orienterer sig ikke mod andre trafikanter, når de passerer et fodgængerfelt.

 

- Mange tror, at det er de andre, der har ansvaret for at se sig for, men det er i virkeligheden et fælles ansvar. Fodgængere og bilister skal være mere opmærksomme på hinanden, og derfor opfordrer vi alle til at kigge op og orientere sig bedre, inden de bevæger sig ud i et fodgængerfelt. Vi er nemlig fælles om feltet, fortæller Camilla Mølgaard, projektleder, Teknik og Miljø, Vejle Kommune.

 

Kampagnen kører til og med uge 35, hvor fodgængere og bilister vil møde øjne, plakater og budskaber i asfalten ved forskellige fodgængerfelter i Vejle. Som en del af kampagnen sætter animationsfilmen "Fælles om feltet" også fokus på, at vi er sammen om sikkerheden i trafikken.

 
 

Megaøjne og plakater forsøger lige nu at fange din opmærksomhed, når du nærmer dig fodgængerfelterne i Vejle.

 

Fakta om undersøgelsen

Antal tilskadekomne trafikanter i Vejle Kommune i perioden 2007-2017 fordelt på lette og øvrige trafikanter. (kilde: Rapport om trafikantadfærd i Vejle, Via Trafik, 2018).

 
 

Uheldsanalysen viser, at Vejle Kommune har haft en positiv udvikling i antallet af dræbte og tilskadekomne bilister og motorcyklister de seneste år. Håbet er, at indsatsen for bløde trafikanter vil bidrage til at indfri målet om så få dræbte og tilskadekomne som muligt og højest 35 - i 2020.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation
  • Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg, Vejle Kommune:
    tlf. 23 46 18 94, gehjo@vejle.dk
  • Camilla Mølgaard, Teknik og Miljø, Vejle Kommune:
    tlf.: 40 28 21 10 / 76 81 23 12, camol@vejle.dk