Vejles unge sætter igen kursen mod toppen af de franske alper

 
 
 
 

For 7. år deltager en gruppe unge ledige i et projekt, der kombinerer cykeltræning og virksomhedspraktik - og som den helt store udfordring venter en cykeltur på hele 1.500km ned gennem Europa, som skal vise dem, at de kan klare meget mere, end de selv tror.

 
 
 
 
Afgang.jpg

10 unge ledige drog 3. juni af sted på 1500 kilometer cykeltur mod toppen af Alpe d'Huez.

 
 
 
 

Hvad har cykeltræning og virksomhedspraktik til fælles? Umiddelbart ikke meget - og så alligevel.

 

Arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune har nemlig de seneste 7 år, haft rigtig gode erfaringer med et cykelprojekt for unge ledige, der har andre udfordringer end ledighed.

 

Og fredag 3. juni lød startskuddet til projektets helt store udfordring, da de ti deltagere satte fødderne i pedalerne og satte kursen mod den franske alpetop på det legendariske tour-bjerg Alpe d'Huez - i år naturligvis iført gule cykelhjelme for at markere Tour-starten i Vejle præcis en måned senere.

 

Siden forårets begyndelse har de unge brugt minimum to dage i sadlen på de bakkede jyske landeveje, og siden sidst i april har de taget næste etape, nemlig virksomhedspraktik, de resterende tre dage om ugen. Hvor praktikken giver dem en vigtig, konkret viden og erfaringer om hverdagen på en arbejdsplads, giver cykeltræningen dem en indsigt i egne evner og begrænsninger, der er mindst

ligeså væsentlig.

 

Lokale bakker op

Projektet kunne ikke fungere uden solid opbakning fra lokale virksomheder, der bidrager med både praktikpladser og anden form for støtte til holdet. Og det samarbejde sætter kommunen pris på, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Rune Bønnelykke (NB):

 

- Vi er meget glade for den støtte og opbakning, vi får hos det lokale erhvervsliv. Gennem cykelprojektet får en række unge hvert år en håndsrækning, som er særlig og som giver dem bedre forudsætninger for at komme i job eller få en uddannelse.

 

 

Cykelprojektet kørte ikke uden for landets grænser sidste år, så i år var der pumpet ekstra luft i hjulene og kæderne strammet en eks, da starten gik.

 

De unge cykelrytteres tur kan følges på Facebook

 
Rune.jpg

Fmd. for Arbejdsmarkedsudvalget Rune Bønnelykke sendte de unge af sted med ønsker om medvind og masser af kræfter til at træde i pedalerne, når det bliver hårdt. Både på cykelturen og i livet generelt.

 
 
 
 
Bil.jpg

For at markere månedsdagen for den 'rigtige' Tour-start i Vejle, blev de unge sendt behørigt af sted med Tour-bil.

 
 
 
Harald.jpg

Cykelprojektets deltagere fik besøg af Harald, der i dagens anledning uddelte drikkedunke.