Pressemeddelelse
3. juni 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Borgerne inviteres til dialog om Tiny Houses

 
 
 
 

Byrådet i Vejle Kommune ønsker at udvikle et boligområde for Tiny Houses og inviterer nu interesserede borgere til en workshop og dialog om ønsker og forventninger mandag 14. juni kl. 19.00-21.30 i Vingsted Centret.

 
 
 
 
Tiny houses.jpg
 
 
 
 

Bevæger du dig jævnligt på de sociale medier, har du formentlig opdaget, at det er blevet en trend at nedskalere antallet af ejendele, sin livsstil og boligform. En trend, der ikke bare florerer herhjemme, men også globalt.

 

Ca. 100 interesserede borgere

For et kvart år siden sendte kommunen en prøveballon til vejrs for at tage pulsen på interessen for den mere enkle livsstil hos borgerne. Og det har skabt en interessegruppe på ca. 100 interesserede borgere.

Det er de borgere samt alle de øvrige, der endnu ikke har meldt deres interesse, som Vejle Kommune har besluttet at invitere til dialog og workshop i Vingsted Centret, Vingsted Skovvej 2 i Bredsten, mandag den 14. juni kl. 19.00-21.30 om udvikling af et lokalplanlagt boligområde, der kan give plads til ca. 50 Tiny Houses.

 

- Vi oplever generelt en stor interesse fra folk, der ønsker at bosætte sig i vores kommune - også fra folk, der har anderledes behov og prioriteter end flertallet. Disse behov vil vi gerne efterkomme, men det skal ske i tæt dialog med netop de borgere, der drømmer om at bo på en anderledes måde, så vi får afstemt forventninger og behov, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

 

Uberørt land

I dag findes der allerede en Facebook gruppe, som hedder Tiny Houses Vejle. Gruppen tæller godt 40 medlemmer og er et forum, hvor man kan udveksle viden og erfaring med hinanden. I gruppen Tiny Houses Vejle på Citizenlab under Vejle Kommune er der ligeledes godt 40 medlemmer.

 

- Vi befinder os jo på relativt uberørt land i forhold til Tiny Houses i Danmark, så der er begrænset erfaring. Det er derfor vigtigt, at vi får skabt mere viden, så vi kan lægge en plan for en helt konkret udvikling, der matcher de behov, de interesserede borgere har, siger Jens Ejner Christensen.

 

Fælles vision for området

På workshoppen den 14. juni holder forfatter Jettie Nielsen et oplæg. Hun er blandt initiativtagerne til projekt Tiny House Brenderup i Middelfart Kommune, som er kommet et par skridt længere i udviklingen af et boligområde til mindre boliger, og hun deler i sit oplæg ud af sine erfaringer herfra.

Efterfølgende skal en workshop gøre deltagerene mere bevidste om deres egne ønsker og behov for bagefter at matche det med de øvrige deltagere, så der kan blive skabt en fælles vision for området.

Mødet slutter af med en tidslinje for, hvordan og hvornår Tiny House projektet kan blive realiserbart i Vejle Kommune.

 

Praktisk info

Du kan tilmelde dig workshoppen her, hvor du også kan læse mere om projektet.

Der er plads til max. 100 gæster, og der kræves coronapas for at deltage. Husk mundbind.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Ejner Christensten, borgmester i Vejle Kommune, tlf. 20 16 32 14

Sabrina Haue, byplanlægger i Plan & Energi, tlf.: 21 69 83 27

Søren Nellemann, byplanlægger i Plan & Energi, tlf.: 23 62 54 14