Pressemeddelelse
11. september 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagplejere i Vejle får Grønne Flag

 
 
 
 

13 naturdagplejere i Vejle tildeles certifikater og Det Grønne Spire Flag. En særlig anerkendelse af dagplejernes store arbejde i og med naturen i løbet af året.

 
 
 
 

Det Grønne Spirer Flag

 
 
 
 

For at modtage flag og certifikat skal dagplejerne opfylde en række kriterier, fx at børnene er ude hver dag og på besøg i naturen hver uge. Dagplejerne skal også give børnene oplevelser inden for de vigtige temaer: jord-til-bord og årstidernes skiften.

 

Flaget vækker stor begejstring hos Børne- og Familieudvalgsformand, Torben Elsig-Pedersen:

 

- Det har stor betydning for vores børns fysiske og mentale sundhed, at de kommer ud i naturen hver dag, hvor de kan udforske og lære. Det her er et stort og velfortjent skulderklap til vores dagplejere, der er med til at gøre vores børn nysgerrige på oplevelser i det fri, siger udvalgsformanden.

 

Alle naturdagplejere skal hvert år indsende en årsplan, der ligger på Dagplejens hjemmeside under dagplejerens profil. Børnene i dagplejen har blandt andet:

  • Ledt efter dyrespor i skoven
  • Lavet fuglemad
  • Lavet fastelavnsris med materialer fra naturen
  • Samlet skrald i naturen
  • Fodret fugle i haven

Modtagelsen af Det Grønne Flag, der gælder i et år, fejres mange steder sammen med forældrene, og der er mulighed for at få en repræsentant fra Friluftsrådet på besøg.

 

Om Grønne Spirer

Grønne Spirer er Friluftsrådets landsdækkende grønne mærkningsordning for dagtilbud, som har eksisteret for egentlige institutioner i 15 år og for dagplejere i 10 år.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Torben Elsig-Pedersen, formand for Børne- og Familieudvalget, tlf: 40 94 57 40

Lise Fabricius, dagplejeleder, tlf: 27 13 15 49