Pressemeddelelse
26. november 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Økolariet gør klar til ny sæson efter rekordår

 
 
 
 

Når Økolariet lukker for sæsonen 2019 ved udgangen af november, vil 90.000 glade gæster have været på besøg i løbet af året. Det er over dobbelt så mange som for fem år siden. Som noget nyt vil Økolariet allerede åbne op for den nye sæson den 1. februar, så der bliver mulighed for at opleve de nye udstillinger i fred og ro, inden vinterferiens mange aktiviteter begynder.

 
 
 
 

Rekord mange elever besøgte Økolariet i 2019 for at blive klogere på bæredygtighed

 
 
 
 

- Vi er meget stolte over, at 90.000 gæster har valgt at besøge Økolariet i år. Jeg tror, at vores interaktive udstillinger, hvor der er noget for alle aldre og vores meget skarpe fokus på bæredygtighed, er med til, at gæsterne vælger at besøge Økolariet. Det er vores mål, at gæsterne har nogle gode oplevelser i udstillingerne og måske får diskuteret med hinanden, hvordan de bedst kan være med til at sikre, at vi alle træffer bæredygtige valg i vores hverdag, fortæller Niels Nørgaard, leder i Økolariet.

 

Økolariet sætter en ære i at hilse på alle gæster og give dem, som ønsker det, en lille introduktion til udstillingerne.

 

- Vi får snakket med så godt som alle vores gæster, og et gennemgående træk på den respons, vi får, er, at de lokale er stolte af, at Vejle har et sted som Økolariet og dem, som kommer udenbys fra, er meget imponerede over, at Vejle Kommune står bag sådan et oplevelsescenter med gratis entré, forklarer Pernille Petrowsky fra foyerteamet.

 

Nye udstillinger
Lukkeperioden bruges til at renovere og bygge nye udstillinger. I år er det især spildevandsudstillingen i kælderen, der bliver udsat for en meget gennemgribende fornyelse.

 

- Kloakken er en af de faste udstillinger, som vores gæster holder meget af. Derfor vil der stadigvæk være levende rotter, og "Funriden" vil også være der, men den får en ny og mere tidssvarende film, så gæsterne i det nye år kan blive skyllet ud i toilettet og videre gennem kloaksystemet på en endnu mere livagtig måde, siger Niels Nørgaard med et glimt i øjet.

Ud over betydningen af et velfungerende kloaksystem, vil den nye udstilling have fokus på klima og bæredygtighed. Gæsterne vil opleve det i form af virtuelle skybrud og oversvømmelse af kloakken samt en helt ny fortælling om, hvordan spildevandet bliver renset, inden det lukkes ud i fjorden som rent badevand.

 

I den store udstilling om energi kommer der et helt nyt afsnit om klimaforandringer. Det er et højaktuelt emne, og rigtig mange gæster efterspørger viden om klima. Ikke mindst skoleelever, der jævnligt henvender sig i Økolariet i forbindelse med opgaver i løbet af året og op til eksamen. Skoletjenesten har også haft rekordbesøg i år, hvor over 18.000 elever har besøgt Økolariet.

 

Rekordmange naturgæster
Det er ikke kun inde i Økolariet, gæsterne er glade for bæredygtige oplevelser. Naturvejleder Finn Lillethorup har også haft et rigtig travlt år med ture ude i naturen. Foruden deltagere i de offentlige ture er over 2.000 elever fra skoler og børnehavebørn i Vejle Kommune blevet klogere og mere interesseret i naturen. Det er også ny rekord.

 

Som noget nyt åbner Økolariet allerede den nye sæson den 1. februar 2020 i stedet for at vente til vinterferien som tidligere.

 

- Det gør vi af hensyn til gæsterne. Der er altid rigtig mange besøgende og gang i hele huset med aktiviteter og forskellige tilbud i selve vinterferien i uge 7. Ved at åbne en uge før giver vi gæsterne mulighed for at besøge de nye udstillinger under lidt fredeligere former, forklarer Niels Nørgaard.

 

Se mere på Økolariet hjemmeside: www.okolariet.dk

 
 
 
 
Kontaktinformation

Niels Nørgaard, leder af Økolariet, mail: nieno@vejle.dk, tlf. 29292046

 
 
 
 
 
 
 

Økolariet
Dæmningen 11 - 7100 Vejle - Tlf.: 76 81 20 60 - Mail: okolariet@vejle.dk