Pressemeddelelse
25. maj 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

To SOSU-hjælpere fra Vejle Kommune kåret som årets velfærdstalenter

 
 
 
 

Med prisen "Velfærdens Talent 100" hyldes de 100 unge talenter, som hver dag yder en særlig indsats på velfærdsområdet i Danmark. Tut Tahmasabi fra Plejecenter Kastaniehaven og Janni Kjærsgaard Nielsen fra Plejecenter Stensvang er blandt de 100.

 
 
 
 
Foto af Tut - en af de to velfærdstalenter

Tut Tahmasabi fra Plejecenter Kastaniehaven - en af de to velfærdstalenter. Den anden er Janni Kjærsgaard Nielsen fra Plejecenter Stensvang.

 
 
 
 

 

Når årets største velfærdstalenter i Danmark bliver fejret 27. maj, bliver to SOSU-hjælpere fra Vejle Kommune hædret. Tut Tahmasabi fra Plejecenter Kastaniehaven i Give og Janni Kjærsgaard Nielsen fra Plejecenter Stensvang i Bredsten er blandt de 100 udvalgte talenter.

 

Prisen uddeles af PenSam og FOA Ungdom, der uddeler "Velfærdens Talent 100" til dem, som har udvist en ekstraordinær indsats og engagement for at skabe menneskelig værdi og holde Velfærdsdanmark i gang. Det kan være medarbejderen på plejehjemmet, paramedicineren, pædagogmedhjælperen og serviceassistenten på hospitalet. Opgaver, som også corona-pandemien har været med til at understrege vigtigheden af.

 

Et skulderklap og øget fokus på faget
At Tut Tahmasabi er kåret, havde hun ikke set komme, men hun er meget glad for anerkendelsen:

 

- Jeg vil gerne være med til at gøre noget godt for de ældre. Det er derfor, jeg har valgt dette fag. Vi skal hjælpe andre - ikke mindst de ældre, som jeg har stor respekt for, siger hun og fortæller, at hun er glad for, at der bliver lagt mærke til hendes arbejdsindsats og faget, da det ofte har et lidt dårligt image:

 

- Vi laver andet end at pleje og gøre rent. Der er så mange stjernestunder, fastslår hun.

 

Også for Janni Kjærsgaard Nielsen betyder prisen meget:

 

- Det er rart at vide, at det, man gør, bliver værdsæt. Så det er et stort skulderklap, og jeg er virkelig glad for at have fået netop denne anerkendelse.

 

Altid den ældre i centrum
Ifølge deres chefer, Carina Skjærlund og Stine Juul Hansen, er de to talenter fra Vejle valgt på grund af deres altid gode humør, positive tilgang og for at ville det bedste for borgerne:

 

- Vi er heldige at have medarbejdere som Tut og Janni på vores centre. Vi skal huske at anerkende de mange talenter, vi møder. Dem, som gør en stor forskel. Sådan nogle medarbejdere har vi heldigvis mange af, og det er dejligt, at Tut og Jannis talenter bliver påskønnet og fejret. Det har de fortjent.

 

Grundet corona finder fejringen af velfærdstalenterne sted virtuelt torsdag 27. maj fra kl 13-15. Her vil der være prominente gæster som social- og indenrigsminister Astrid Krag, forbundsformand Mona Strib og PenSams direktør Torsten Fels. Derudover vil der lokalt på de to plejecentre være fejringer af de to talenter.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Centerleder Carina Skjærlund, Plejecenter Kastaniehaven i Give, telefon 21 58 09 33
Center Stine Juul Hansen, Plejecenter Stensvang i Bredsten, telefon 30 34 86 98