Pressemeddelelse
3. november 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SSP-leder i Vejle, Helle Midskov Brynaa, med i slutspurten om at modtage Den Kriminalpræventive Pris

 
 
 
 

SSP-leder, Helle Midskov Brynaa, er blandt de sidste tre i opløbet om at modtage Den Kriminalpræventive Pris. Prisen uddeles d. 10. november i Operaen i København. Hun er indstillet af Firehøjeskolen for sit arbejde med HSO-uddannelsen, der klæder fagpersoner på til at løfte udsatte børn og unge i flok ud fra et helhedsorienteret perspektiv.

 
 
 
 
 
 
 
 

Det er skolelederen fra Firehøjeskolen, Bjarne Kyneb, der har indstillet Helle Midskov Brynaa til prisen. Det gjorde han efter med egne øjne at have set, hvor stor en forskel projektet gør for de børn, unge, medarbejdere og forældre, som han er tæt på i sin hverdag.

 

Fælles udgangspunkt

HSO står for Hvem Styrer Orkestret og er et tværfagligt uddannelsesforløb, der giver et fælles fagligt og dannelsesmæssigt udgangspunkt, når man arbejder med børn og unge. Bjarne Kyneb er meget begejstret for uddannelsen, som alle hans medarbejdere har været igennem, og det virker virkelig fortæller han:

 

- Det som Helle laver er simpelthen super pionerarbejde. Nu arbejder vi alle fra børnehave til skole med udgangspunkt i de samme grundregler, der træner børn og unge i: moral og dannelse, gode relationer, selvkontrol og positivt miljø - og det har virkelig gjort en positiv og mærkbar forskel hos os, siger Bjarne Kyneb. Han fortæller desuden at HSO, der nu er blevet en del af skolens DNA og rygsæk, giver børnene kompetencer til at blive den bedste udgave af sig selv.

 

Kriminalitetsforebyggelse starter fra barnet bliver født

Helle Midskov Brynaa har været leder af SSP siden 2007, og hun er stolt over indstillingen. HSO, tager blandt andet udgangspunkt i den svenske professor Per-Olof Wikströms forskning, der giver et bud på, hvorfor nogen mennesker ikke begår kriminalitet. SSP-lederen sammensatte i 2014 uddannelsen, fordi hun så et behov for at professionalisere det tværfaglige samarbejde:

 

- Jeg plejer at sige, at kriminalitetsforebyggelse starter fra barnet bliver født, og derfor er det også vigtigt, at vi har en helhedsorienteret tilgang til den generelle forebyggelse mod mistrivsel, fravær og kriminalitet, fortæller SSP-lederen.

 

Gennem årene har over 500 medarbejdere fra offentlige og statslige instanser deltaget i undervisningen. Der er rigtig gode erfaringer med HSO-uddannelsen, der ikke kun har haft den ønskede effekt og løftet udsatte familier og børn, men også været fundamentet for højere trivsel og større forståelse i både familier, elever, forældre og lærere på tværs.

 

Fakta

Den Kriminalpræventive Pris bliver hvert år overrakt til en person, et projekt eller en gruppe, som har gjort en helt særlig kriminalitetsforebyggende indsats i året, der er gået.

I år er de tre nominerede projekter:

 

- Hvem Styrer Orkestret

- SIKKER SHOPPING

- Lommevending til Behandling

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Helle Midskov Brynaa, SSP-leder, tlf.: 29 60 90 02

Bjarne Kyneb, skoleleder Firehøjeskolen, tlf.: 29 21 60 52

Ulla Riisbjerg Thomsen, Chef for Uddannelse & Læring, tlf.: 24 42 60 41