Pressemeddelelse
22. februar 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu stiger smitten hurtigt i Vejle

 
 
 
 

Smitten med corona kan lynhurtigt stige. Det viser situationen i vores nabokommuner. Kolding og Fredericia er på kort tid gået fra et lavt niveau til 1. og 3. pladsen på listen over kommuner med flest smittede.

 

Nu stiger smitten også hurtigt i Vejle, og alle opfordres til at passe godt på, at smitten ikke spreder sig endnu mere. Vejle ligger lige nu på en 23. plads med et smittetal på 70.

 
 
 
 
 
 
 
 

- Vi håber alle sammen, at vi snart kan genåbne Danmark, siger borgmester Jens Ejner Christensen. Det er derfor rigtig ærgerligt, at vores smittetal i Vejle Kommune går den forkerte vej.

 

Inden vinterferien var der ingen skoledistrikter med over 4 smittede. Men i vinterferien har smitten taget fart. Siden torsdag er smitten steget fra 4-5 om dagen til i gennemsnit 15 nye smittede om dagen. Og smitten har spredt sig til meget større dele af kommunen.

- Vi har ligget på et lavt niveau længe, og så stiger tallene voldsomt på få dage. Det er nu, vi skal passe rigtig godt på, at vi ikke smitter hinanden med de nye mutationer, understreger borgmesteren. Det betyder, at vi skal lade os teste, gå i isolation, hvis man er syg, og omgås så få som muligt.

- Vi skal hver især gøre alt for at få smitten bragt ned, så vi kan være med til at sikre, at vores skoler, vores butikker, vores kulturliv og alt det andet, som vi savner, hurtigt kan lukke op igen, opfordrer Jens Ejner Christensen.

 

Smitten rammer nu børnene
Vejles incidenstal er ifølge Statens Serum Institut i dag oppe på 70 med 81 nye smittede i den sidste uge. Det er dobbelt så højt som før vinterferien. Og nu er det også i Vejle Kommune de yngste, der bliver smittede. Den største gruppe smittede er børn op til 10 år med 15 nye smittede inden for den seneste uge. På 2. pladsen ligger 11-20 årige og 21-30 årige med hver 13 nye smittede.
 

Vejle Midtby har flest nye smittede inden for den seneste uge (17). Derefter kommer Nørremarken (13) og Søndermarken (9).

 

Lyntest i Egtved, Give og 4 steder i Vejle
Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at flere borgere lader sig teste og gerne to gange om ugen, hvis man går fysisk på arbejde og omgås andre.

Der er i denne uge mulighed for lyntest i Egtved, Give og fire steder i Vejle.
Der sker løbende ændringer i pop-up stederne for lyntest, men du kan altid finde tider og steder på www.vejle.dk/coronatest

 

Og alle kan frit vælge, hvor de vil lade sig teste - også i andre kommuner. Og selvom lyntesten foregår i et beboerhus i et lokalområde, er det åbent for alle borgere, uanset hvor du bor.
 

Og så er der testcentret på Tysklandsvej i Vejle, der har åbent alle dage. Her får du en PCR test, men det kræver tidsbestilling på coronaprover.dk

 

Vedlagt corona kort for Vejle Kommune. Bemærk: Kortet bygger på tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed, og derfor afviger de lidt fra Statens Serum Institut pga. forskellige tidspunkter for opgørelse. 

 

Vedhæftede filer

22022021 Coronakort.pdf
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen, tlf. 20 16 32 14