Pressemeddelelse
12. marts 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kunstværk skal fortælle om Østbyens Klimapark

 
 
 
 

Vejle Kommune opfordrer kunstnere til at give deres bud på kunstværker, der kan formidle historien om Østbykvarterets Klimapark og lægge op til fællesskab.

 
 
 
 
Klimaparken Østbyparken.jpg
 
 
 
 

I de seneste år har Vejle Kommune, Vejle Spildevand og ØsterBo arbejdet ihærdigt med at sikre Østbyen mod stormflod og oversvømmelser. Et arbejde, der stadig er i gang.

Sidste år indviede borgmester Jens Ejner Christensen og ØsterBO den nye Klimapark, som snor sig gennem ØsterBO's karakteristiske røde boligbyggeri i den østlige del af Vejle.

Som prikken over i'et udbyder Vejle Kommune nu sammen med ØsterBO opgaven med at udsmykke Klimaparken kunstnerisk.

 

Kunst kan noget særligt

- Kunst kan noget helt særligt i forhold til at sætte tanker og samtale i gang. Og det er præcist det, vi efterlyser med kunstværket i Klimaparken. Det skal sætte gang i tankerne og skabe debat om områdets identitet, fortid og fremtid. Derfor inviterer vi kunstnere til at gå ind på vores hjemmeside og finde konkurrencematerialet, siger Lisbet Wolters, stadsarkitekt i Vejle Kommune.

 

Kunstnere opfordres til at indsende deres CV med eksempler på arbejder. Det vil herefter blive vurderet ud fra tre kriterier: Kunstnerens erfaring med kunstværker i det offentlige rum, erfaring med at inddrage brugere og beboere i processen samt kvaliteten af udførte arbejder.

 

Formidle områdets drømme

En væsentlig del af kunstværket bliver at videreformidle de drømme og ord, som områdets beboere og brugere har sat på Klimaparken. Hele klimaprojektet har haft flere formål - lige fra helt praktisk at omdanne en udfordring med vand til en styrke til at skabe bedre rammer for det sociale fællesskab i ØsterBO ved fx at tilbyde gode mødesteder.

 

På baggrund af prækvalifikationen af de indsendte CV bliver fem-seks kunstnere udvalgt i løbet af april og vil hver især blive honoreret med 10.000 kr. for at levere en skitse og en idé. Det er et krav, at værkerne skal udføres i løbet af i år.

 

Du finder konkurrencematerialet her.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Lisbet Wolters, stadsarkitekt Vejle Kommune, liwol@vejle.dk , mobil: 20 22 94 68

Søren Nellemann, planlægger i Vejle Kommune, sorne@vejle.dk, tlf. 76 81 22 47