Pressemeddelelse
13. august 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Børnene er tilbage i trafikken: Hjælp dem godt på vej

 
 
 
 

I denne uge begynder tusindvis af børn i skole, og med kampagnen "Børn på vej" vil Vejle Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børnene. Forældre får også hjælp til at klæde børnene på og gøre dem mere sikre i trafikken.

 
 
 
 
 
 
 
 

Langs skolevejene i Vejle Kommune vil der i den kommende måned være skilte med teksten "Børn på vej". Det er et synligt bevis på, at nu er sommerferien slut, og tusindvis af børn vil igen færdes til fods, på cykel, på løbehjul osv. til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

 

- Vi opfordrer alle til at passe godt på vores skolebørn i trafikken. Bilister bør være ekstra opmærksomme og vise hensyn, når de små trafikanter begiver sig afsted, ligesom forældre så godt som muligt kan forsøge at forberede børnene på skolevejen. Som kommune har vi stort fokus på at gøre børns vej til skole så tryg og sikker som muligt. Vi arbejder både med fysiske forbedringer og med at påvirke adfærden hos både små og store, siger projektleder Camilla Mølgaard fra Vejle Kommune.

 

Skoletrafikken er et fokuspunkt i Vejle Kommunes trafiksikkerhedsplan, hvor netop kampagner som "Børn på vej" skal være med til at højne sikkerheden.

 

Ud over skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

 

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvordan de passer på sig selv i trafikken.

 

Gør dit barn klar til trafikken

Som noget nyt tilbyder Vejle Kommune og Rådet for Sikker Trafik derfor i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene at færdes sikkert i trafikken.

 

Som forælder kan man have mange spørgsmål som, hvornår barnet er klar til at gå alene i skole, og hvordan man får sin teenager til at spænde cykelhjelmen.

 

På hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der sikrer, at børn er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

 

- Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

 

Der uddeles desuden kampagnepakker til skolerne, som skal bruges til at undervise børn og unge i sikker adfærd i trafikken.

 

Kampagnen varer fra uge 33 til og med uge 36. Politiet gennemfører kontrol på skolevejene i ugerne 32 og 33.

 

Gode råd til forældre

  • Få gode trafikråd målrettet dit barns alder: www.sikkertrafik.dk/forældre
  • Tilmeld dig et gratis nyhedsbrev fra Rådet for Sikker Trafik, så du får gode råd i din indbakke tre til fire gange om året: www.sikkertrafik.dk/mitbarn

Hvad gør Vejle Kommune for at gøre skolevejen sikker?

I Trafiksikkerhedsplan 2018-2020 har Vejle Kommune fokus på skoletrafikken - og gør en ekstra indsats ved at:

  • Udpege utrygge lokaliteter og arbejde på at forbedre disse
  • Afholde kampagner for at fastholde de ældre elever i at cykle
  • Skabe attraktive vilkår for dem, der cykler - for eksempel med gode parkeringsforhold
  • Gøre forældrene bevidste om deres rolle 
  • Adskille gående og cyklende fra bilisterne omkring skolerne
  • Afholde kampagner
  • Hjælpe skoler med politikontakt
  • Understøtte skolepatruljer 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Claus Weng Petersen, afdelingsleder, Anlæg og Infrastruktur, Vejle Kommune: 76812365

Rosa Nissen, projektleder, Rådet for Sikker Trafik: 61650443.