Pressemeddelelse
7. december 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle Kommune søger seks teenagere til at arbejde på plejehjem

 
 
 
 

Snak, spil kort eller dans med beboere. Vejle Kommune søger i øjeblikket seks 15-17 årige til flere af sine plejehjem i håb om at vække de unges interesse for at arbejde med ældre.

 
 
 
 
Anderledes fritidsjob på plejehjem

Spil kort med de ældre i fritiden

 
 
 
 

I fremtiden risikerer Vejle Kommune at mangle personale i ældreplejen, fordi der bliver flere ældre, og de små årgange gør, at der ikke uddannes social- og sundhedspersonale nok til at erstatte det antal, der vil gå på efterløn eller pension i fremtiden. Derudover lider omsorgsfaget generelt under et dårligt image. Mange forbinder udelukkende faget med pleje og praktiske opgaver, men det er ifølge seniorchef Helle Brinch langt mere end det:

- Vi skal have stoltheden tilbage i faget og få forklaret, at et arbejde på et plejehjem ikke kun handler om at bade hr. Jensen eller gøre rent, men indeholder mange opgaver, der stiller krav til både kommunikation og indlevelse. Vi er der også, når der grines og glædes, og når livet er svært. Vi støtter borgerne i at leve livet og motiverer dem til at holde sig i gang. Vi udfordrer dem til at prøve nye ting, og vi fejrer succesen med dem, når det lykkes, siger Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune.

Vejle Kommune har ikke et problem med at sikre arbejdskraft lige nu, men har alligevel besluttet at gøre noget nu for ikke at stå med problemet om nogle år. Kommunen er derfor i gang med en række tiltag, som alle handler om at forbedre fagets image og at blive bedre til at rekruttere medarbejdere og fastholde de nuværende.

Et anderledes fritidsjob med mening
Et konkret tiltag er ansættelse af teenagere på plejecentrene. Det skal være med til at åbne de unges øjne for fremtidige jobmuligheder i faget. Forhåbentligt får de smag for arbejdet og kan se sig selv tage en social- og sundhedsuddannelse, ligesom de kan være med til at sprede de gode historier om arbejdet på ældreområdet.

Vejle Kommune har netop slået seks fritidsjob op på kommunens hjemmeside. Kommunen leder i første omgang efter seks unge på 15-17 år til tre plejecentre, hhv. Bakkegården i Vejle, Atriumhaven i Brejning og Højager i Jelling. De unges opgaver bliver ikke at lave plejeopgaver, men handler om hygge og omsorg: De skal f.eks. snakke, se fjernsyn, spille spil, læse, synge eller gå eller cykle en tur sammen med beboerne.

Seniorchefen tror, at mange vil være interesseret i sådan et fritidsjob:
- Når du er teenager i dag, er der ikke mange valgmuligheder, når det glæder fritidsjob. Typisk kan du vælge at gå med aviser eller være opvasker, fejedreng eller sortere flasker. Så er det da langt sjovere og mere givende at arbejde på et plejehjem, hvor din hovedopgave er at snakke, lave aktiviteter og gøre en forskel for beboerne.

Hun er sikker på, at ordningen også kommer de ældre til gavn: - Når de er sammen med de unge mennesker, får de helt sikker nye, anderledes oplevelser.
 

Læs mere om jobbet her:
https://www.vejle.dk/job/job-hos-os/ledige-job/et-anderledes-fritidsjob-vi-soeger-unge-til-at-snakke-og-hygge-med-beboerne-paa-nogle-af-vores-plejecentre-145541/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Seniorchef Helle Brinch, telefon 29 74 37 53, helie@vejle.dk