Pressemeddelelse
23. marts 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Virksomheder i service- og restaurationsbranchen kan opkvalificere deres medarbejdere fremfor at afskedige dem under corona-krisen.

 
 
 
 

Der bliver nu udbudt et 30 dages online opkvalificeringsforløb for ufaglærte og faglærte inden for brancherne service, turisme, hotel og restauration. Mens medarbejderne deltager i fjernundervisningen, kan virksomhederne få dækket deres løntab gennem midler fra VEU-godtgørelse og kompetencefonde.

 
 
 
 

Tomme restauranter og hoteller rammer service-, turisme-, hotel- og restaurationsbranchen hårdt. Men det skal et nyt samarbejde hjælpe på.

 

3F, HORESTA og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er gået sammen om en model, hvor virksomheder fra hele landet kan sende ufaglærte og faglærte medarbejdere på kompetenceudvikling i op til 30 dage. Rybners Kursuscenter udbyder forløbet, der fokuserer på branchespecifikke kompetencer såsom personligt salg, online kundeservice, markedsføring og fødevarehygiejne.

 

I uddannelsesperioden kan virksomhederne få løntabet godtgjort dels fra VEU-godtgørelse og dels fra kompetencefondsmidler, såfremt der er adgang til disse gennem overenskomsten. Det betyder, at virksomhederne ikke har udgifter til medarbejdernes løn i uddannelsesperioden. Virksomhederne betaler alene kursusgebyret.

 

Opkvalificeringsforløbet, der udbydes som fjernundervisning, giver deltagerne merit, hvis de senere vil fortsætte på en ordinær faglært uddannelse.

 

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune, Anja Daugaard (LA), bakker op om initiativet og udtaler: "Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at komme så godt som muligt gennem corona-krisen. Dette tiltag giver mulighed for både at bevare arbejdspladser og løfte medarbejdernes og dermed virksomhedernes kompetencer. Metoden med online-undervisning er helt oplagt i den nuværende situation, og jeg kan med glæde konstatere, at der i disse dage bliver udbudt stadigt flere kurser on-line i forskellige former og af forskellige udbydere.

 

Der er ingen tvivl om, at den nuværende situation er meget hård for vores mange gode hoteller og restauranter i Vejle Kommune - og ikke mindst for deres medarbejdere. Jeg håber derfor, at dette tiltag vil kunne hjælpe i en svær tid".

 

Fakta

· 3F, HORESTA og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering står bag modellen, hvor virksomheder fra hele landet kan sende ufaglærte og faglærte medarbejdere på kompetenceudvikling i op til 30 dage.
 

· Rybners Kursuscenter udbyder forløbet, der fokuserer på branchespecifikke kompetencer såsom personligt salg, online kundeservice, markedsføring og fødevarehygiejne.


· I uddannelsesperioden kan virksomhederne få løntabet godtgjort dels fra VEU-godtgørelse og dels fra kompetencefondsmidler, såfremt der er adgang til disse gennem overenskomsten.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Anja Daugaard (LA) - Formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune
Mail: anjda@vejle.dk
Mobil: 21 49 24 96


Birgit Thorup - Arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune

Mail: Birup@vejle.dk
Mobil: 21 17 94 97