Pressemeddelelse
30. september 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Både vinderne af Vejle-Prisen og Kanten afsløres til Arkitekturens Dag

 
 
 
 

Der uddeles både Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris samt afsløres vinder af Idékonkurrencen Kanten, når Vejle Kommune og Arkitekturforum inviterer til Arkitekturens Dag mandag 5. oktober kl. 14 på Vejle Kunstmuseum.

 
 
 
 

Arkitekturens Dag i år byder på både kårling af Vejle-Prisen, Borgernes Arkitekturpris samt Idékonkurrencen Kanten. Foto: Mads Fjeldsø Christensen

 
 
 
 

For 49. gang markerer Vejle Kommune Arkitekturens Dag med uddeling af Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris og i år som noget helt særligt, afsløring af vinderen af Idékonkurrencen Kanten.

 

- Vi vægter arkitektur meget højt i Vejle Kommune. Det tillader jeg mig at mene, at vi tydeligt kan se, når vi bevæger os rundt i bymidten. Men også når vi kommer ud i de mere private områder af kommunen, har vores fokus på arkitektur smittet af hos borgerne, siger borgmester Jens Ejner Christensen og uddyber:

 

- Det bekræfter de mange gode forslag til vindere, vi får hvert eneste år. I år er der den ekstra krølle på dagen, at vi kan også præsentere vinderen af idékonkurrence Kanten. Den har kørt i forbindelse med høringsperioden af vores strategi for stormflodsbeskyttelse, og vi glæder os til resultatet.

 

Klima i fokus

I år er prisuddelingerne omdrejningspunktet for dagen, Udover at afsløre vinderne af Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris udnævnes også vinderen af idékonkurrencen Kanten.

 

- Klima, vand og stormflodsbeskyttelse har det helt store fokus i disse år - især her i Vejle Kommune, hvor vi jo fra naturens hånd er udfordret. Samtidig har vi en klar strategi for arkitektur og har ønsket løsninger, der hjælper os mod elementernes rasen, mens de på samme tid bidrager æstetisk til bybilledet. Det er kernen i Kanten, som vi har valgt at holde som en åben konkurrence for at få så stor bredde og innovationshøjde som muligt. Det har givet en masse spændende og innovative idéer til en kant mod fjorden, siger Lisbet Wolters, stadsarkitekt i Vejle Kommune.

 

Fernisering på stormflodskunst

Efter kåringen af vinderne er der fernisering på vinderprojektet af Kanten samt på Regitze Engelsborg Karlsens kunstprojekt, der undervejs i høringsperioden har kunnet nydes ved Strandvejen. Begge ting samt fotograf Jonas Normanns to film om stormflod kan opleves i Vejle Kunstmuseum fra 5. oktober og to uger frem.

 

Husk at tilmelde dig

Arkitekturens Dag og kåring af vinderen af idékonkurrencen, Kanten finder i år sted mandag 5. oktober kl. 14 på Vejle Kunstmuseum. Myndighederne anbefaler et loft over forsamlinger på 50 personer. Derfor opfordrer vi til, at man tilmelder sig arrangementet via https://www.vejle.dk/om-kommunen/udvikling-med-vilje/vi-udvikler-byerne/arkitekturens-dag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune, tlf.: 20 16 32 14

Lisbet Wolters, stadsarkitekt i Vejle Kommune, tlf.: 20 22 94 68