UngeAssister skal bryde tabuer og mindske ensomhed

 
 
 
 

Daniella savnede en sparringspartner, da hun havde psykiske udfordringer. Derfor har hun meldt sig som UngeAssist, så andre ikke skal stå i samme situation. Vejle Kommunes toårige projekt Ungeuniverset søger flere som Daniella, der vil gøre en forskel for andre unge

 
 
 
 
Daniella og Simon Ungeuniverset Vejle.jpg
 
 
 
 

"Jeg kommer fra et sted, hvor psykisk sygdom var tabubelagt, og jeg følte, at jeg stod alene med mine problemer. Da jeg endelig åbnede op, var det første skridt i den rigtige retning," siger Daniella.

Derfor har Daniella meldt sig som Ungeassist i projektet Ungeuniverset, der i grove træk har to mål: At ingen skal føle sig alene med deres problemer, og det skal være nemt at blive en del af et fællesskab.

Et af de mange tilbud, der er sat i søen, er Ungeassister - et tilbud om at blive matchet med en anden ung, der er kommet godt over svære bump i livet. Og som er klar til at dele deres erfaringer, hvad enten det er psykiske eller sociale problemer.


Ungeassister kan noget som professionelle ikke kan

Vejle Kommune har gode erfaringer med mentorer til voksne, som nu bliver udvidet til unge, fortæller Simon Olesen, der er projektmedarbejder i Ungeuniverset:

"Når du møder én, der er jævnaldrende eller måske har prøvet de samme udfordringer, bliver tabuer nedbrudt. Vi vil gerne skabe en kultur, hvor man tager sig af hinanden, og det er ok, fx at føle sig trist eller ensom," siger Simon Olesen og fortsætter:

"Samtidig er der også en anden atmosfære, når du møder nogen, du kan spejle dig i og en følelse af at blive mødt i øjenhøjde. De unge, der bliver matchet med en assist, lærer noget. Men UngeAssisterne lærer også noget. Så det er en gensidig udvikling."
 

Det med gensidigheden kan Daniella godt nikke genkendende til:
 

"Det er fedt at hjælpe andre, men det giver også mig en følelse af, at jeg ikke står alene. Der er rigtig mange andre, der står i lignende situationer. Vi kan hjælpe hinanden og dele vores guldkorn."
 

UngeAssisterne får uddannelse

Som sparringspartner bruger man sig selv meget og deler ud af sig selv. Det og meget mere bliver de unge klædt på til, fortæller Simon Olesen:

"At være sparringspartner kræver, at man kender sig selv og sine grænser Det er det personlige og det at kunne spejle sig selv for andre, der gør en forskel. Men det kan være sårbare og tunge emner. Derfor får UngeAssisterne en lille uddannelse, så de har redskaber, hvis en situation kommer for tæt på, eller de ikke ved, hvad de skal gøre. Foruden uddannelse har de altid mulighed for at få sparring."

 

Vil du være UngeAssist?

Eller kender du én, der kunne være interesseret? Så søger UngeUniverset UngeAssister. Send en SMS til 1910 med teksten UNGEUNIVERSET, så ringer Simon eller en af de andre projektmedarbejdere tilbage. Eller se mere på ungeuniverset.vejle.dk, hvor der også er andre gode tilbud som fx ungecafé og workshops til unge
 

 
Social media icon Social media icon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation


Simon Olesen, projektmedarbejder I Ungeuniverset, tlf. 23 36 20 96  ·  E-mail: siole@vejle.dk (har samtaler indimellem, men tjekker jævnligt sin telefon)

Simon kan også hjælpe med kontakt til Daniella.