Pressemeddelelse
3. juni 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Affald bliver til nye møbler i Vejle Kommune

 
 
 
 

Vejle Kommunes lokaler kan snart blive indrettet med møbler, der er lavet af affaldstræ fra genbrugsstationen.

 
 
 
 
Billede af genbrugsmøbler.jpg

"BJARNE Bordet" er en af de modeller, som er fremstillet af affaldstræ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som den første kommune i landet gør Vejle det nu muligt for medarbejderne, at bestille møbler der er lavet af affaldstræ fra den lokale genbrugsstation. Det er resultatet af en ny indkøbsaftale, som snart træder i kraft. Samtidig gør en indkøbsplatform, som virksomheden Scan Office står bag, det nemt for medarbejderne at finde netop de møbler de har behov for.

 

Indkøbsaftalen tager udgangspunkt i et 3-strenget bæredygtighedskoncept, som omfatter nye miljøcertificerede møbler, renoverede second-hand møbler og altså møbler der produceres af affaldsmaterialer fra genbrugsstationer i lokalområdet. De produceres på socioøkonomiske værksteder af mennesker på vej tilbage på arbejdsmarkedet.

 

I Vejle Kommune glæder man sig over, at møblerne snart bliver en del af sortimentet. Det fortæller Økonomi- og Arbejdsmarkedsdirektør, Sarah Gaarde, og fortsætter: "Det er et rigtigt spændende koncept, som er helt i tråd med Byrådets ambitioner om at gå forrest i den grønne omstilling. Og når Vejle har tilsluttet sig aftalen som den første danske kommune, vidner det om, at vi også er klar til at handle på ambitionerne."

 

Også hos Scan Office ser man frem til samarbejdet med Vejle kommune omkring det fuldt 3 -strengede bæredygtighedskoncept.

 

"Hos Scan Office er den cirkulære økonomi i fokus, og en af vores vigtigste visioner er at udfordre måden møbler typisk bliver designet, produceret og forhandlet på", siger partner og Chief Sustainability Officer, Jan Bertelsen fra Scan Office Group A/S og tilføjer; "Vi er meget stolte over sammen med Vejle Kommune at kunne lancere dette koncept for første gang i Danmark."

 

Virksomeden hæfter sig samtidig ved, at aftalen også omfatter en ny bestillingsplatform, der kan reducere den tid, man bruger på at bestille møbler som medarbejder. Det bliver nu helt enkelt at sammensætte- og se sin ønskeindretning visuelt, uden at tage stilling til lange beskrivelser og tusindvis af varelinjer.

 


Fakta
- Vejle Kommune vedtog i december 2020 en klimaplan, som sætter rammen for, hvordan man aktivt vil arbejde for en grøn omstilling. Et af de centrale principper er, at det skal være let at træffe det grønne valg.

- Allerede siden december 2020 har man samlet massivt træ til møbelproduktion ind i en særskilt container på Vestre Engvej Genbrugsplads i Vejle.

- Det genbrugskoncept, som indgår i aftalen, kaldes "RELA" og tager udgangspunkt i en cirkulær økonomisk model, hvor man genanvender materialer i stedet for at smide ud og købe nyt.

 

 
 
 
 
Kontaktinformation

Jan Bertelsen
Partner & Chief Sustainability Officer
Scan Office Group A/S
Mail: jab@scanoffice.dk
Mobil: 40 37 65 01

Jacob Saxeskov
Strategi og Udbudschef i Vejle Kommune
Mobil: 40 32 93 40
Email: jacsa@vejle.dk