Kom til sommermarked i Økolariet

 
 
 
 

Blomster, frugt, grønt, honning, korn og fjerkræ er nogle af de lækre produkter, gæsterne kan se, smage og købe på markedet.

 
 
 
 
Foto_Sommermarked_21.8._Taghaven_Økolariet.jpg

Hvis vejret tillader det, vil en del af sommermarkedet foregå på Økolariets taghave. Svigter vejret, har vi masser af plads indenfor.

 
 
 
 

Lørdag den 21. august kl. 11.00 - 14.00 vil Økolariet være fyldt med lokale producenter, der alle arbejder med forskellige bæredygtige og klimavenlige fødevarer. Der vil både være smagsprøver, mulighed for at få en smagsprøve med hjem og få en snak med producenterne om deres forskellige produkter.

Det er Økolariet, der i samarbejde med Grønt Forum sætter fokus på, hvordan man kan handle og leve mere bæredygtigt og klimavenligt i hverdagen.

 

Klimavenlige og bæredygtige lokalproducenter

-          Vi har udvalgt producenter fra lokalområdet, som også har en klimavenlig og bæredygtig tilgang til deres produktion. Derfor har vi også forberedt dem på, at gæsterne meget gerne må spørge ind til deres råvarer og produktionsformer, fortæller Hanne Rasmussen, projektleder i Økolariet.

 

Kl. 12.00 og kl. 14.00 tilbyder Økolariet desuden et foredrag om sammenhængen mellem kost og klima. I udstillingen "KOSTbar klode" kan man også på en sjov og interaktiv måde få et indblik i, hvad i alverden vores mad har med klimaet at gøre.

 

-          Vi har desværre ikke plads til alle producenter i lokalområdet, men vi har spurgt dem, vi synes, passer rigtig godt ind i sammenhængen, og som viser mangfoldigheden inden for området, siger Dana-Laura Cernat fra Grønt Forum.

 

Klimaplan bag markedet

Det er første gang, at Økolariet og Grønt Forum går sammen om et arrangement, som ligger i direkte forlængelse af Vejle Kommunes Klimaplan DK2020. Det overordnede mål med sommermarkedet er i denne sammenhæng at få borgerne til at spise mere bæredygtigt og klimavenligt ved at:

·         Spise mere plantebaseret og mindre kød.

·         Spise sæsonens lokale fødevarer.

·         Kun at købe og lave det mad, man kan spise, så vi undgår madspild.

 

I Økolariets store særudstilling "Verden varmer op - til klimaforandring og handling" kan gæsterne også opleve, sanse og blive klogere på, hvad der er årsagen til, at klimaet forandrer sig, hvilke konsekvenser det har, og hvad vi kan gøre ved det for at forebygge og tilpasse os. Både globalt og lokalt.

Derfor er der også mulighed for, at man både kan dykke ned i Vejle Kommunens klimaplan DK2020 og få generel inspiration til, hvordan man kan leve mere klimavenligt og bæredygtigt i hverdagen.

 

FAKTA: Vidste du, at i Danmark er klimabelastningen fra vores kost større end den samlede udledning fra el, varme, benzin og diesel?

 

 
 
 
 
Kontaktinformation

Hanne Rasmussen, Økolariet: mobil 61707053, hatra@vejle.dk

Dana-Laura Cernat, Grønt Forum: mobil 21340453, dalce@vejle.dk

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Økolariet
Dæmningen 11 - 7100 Vejle - Tlf.: 76 81 20 60 - Mail: okolariet@vejle.dk