Hvordan kan Vejle Kommune og UCL bedst muligt uddanne lærere i fremtiden?

 
 
 
 

Det spørgsmål vil de sammen kigge nærmere på og prøve at besvare tirsdag den 7. maj.

 
 
 
 

Tirsdag den 7. maj vil mange forskellige aktører og fagligheder mødes for at drøfte, hvordan UCL og Vejle Kommune i fremtiden bedst muligt kan skrue praktikken sammen for lærerstuderende.

Det sker på UCL i Jelling fra 12-16. Der vil være deltagelse af praktiklærere, skoleledere, undervisere fra UCL, m.fl. Og i løbet af eftermiddagen vil der både være oplæg, gruppedrøftelser og snakke om, hvordan UCL og Vejle Kommune sammen bedst kan løse opgaven med mere praktik og bedre sammenhæng til hverdagen som lærer i folkeskolen.

 

Baggrund for temaeftermiddagen

 

Et af målene med læreruddannelsen (LU2023) er, at de studerende får mere praktik og bedre sammenhæng til hverdagen som lærer i folkeskolen. Derfor er praktikken integreret i både grundfagligheden og de enkelte undervisningsfag for at styrke koblingen mellem teori og praksis i det samlede uddannelsesforløb. De lærerstuderende skal have praktik på alle fire studieår, og der er etableret en professionsprøve efter sidste praktikforløb på fjerde studieår, hvor den lærerstuderendes læreprofessionelle niveau og praktiske undervisningskompetence skal vurderes. Praktikken på første og eventuelt andet studieår tilrettelægges som udstrakte forløb med henblik på at styrke sammenhængen mellem undervisningen på uddannelsesstedet og på skolerne, mens praktikken på tredje og fjerde studieår koncentreres i længere blokke. Professionshøjskolen og kommunen indgår en partnerskabsaftale, hvoraf de gensidige forventninger og forpligtelser i forbindelse med praktikken fremgår.

 

Hvis der er brug for mere information, kan Vejle Kommunes chef for Uddannelse & Læring, Ulla Riisbjerg Thomsen, kontaktes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Ulla Riisbjerg Thomsen, 24 43 60 41, ullrt@vejle.dk