Besøgstjenester mangler besøgsvenner

 
 
 
 

Flere besøgstjenester i Vejle Kommune mangler besøgsvenner. Det viser en rundspørge som kommunens fællesskabskoordinatorer har lavet. De opfordrer interesserede til at melde sig som besøgsven

 
 
 
 
 
 
 
 

Corona har haft store menneskelige konsekvenser og sat sine spor:
 

"Mange af de mennesker, som har været isolerede, alene og med et spinkelt netværk, hungrer efter menneskelig kontakt: En kop kaffe, et smil, en snak om løst og fast," siger Christina Kudsk Nielsen, der er en af Vejle kommunes tre fællesskabskoordinatorer.

Christina og to andre kolleger hjælper interesserede borgere, der er nysgerrige efter at vide mere om at være besøgsven. Desuden redigerer de platformen www.aktivsammen.vejle.dk, hvor man blandt andet kan finde tolv besøgstjenester i kommunen.

 

Bliv frivillig og gør en forskel

"I bund og grund er det meget enkelt og meget værdifuldt at være besøgsven. Det handler om at give sin tid til et andet menneske ved at komme på besøg, typisk en gang i ugen," siger Christina Kudsk Nielsen.

Det kan synes som en lille opgave men det gør en stor forskel for dem, som møder hinanden både for den besøgende og for værten:

"At være besøgsven bliver måske betragtet lidt som en heltegerning, men forskning viser faktisk, at mennesker, som laver frivilligt arbejde lever både længere og bedre," fortæller Christina Kudsk Nielsen.
 

Vil du være besøgsven?

Røde Kors, flere kirker og Ældresagen er nogle af de organisationer, der har besøgstjenester. Du kan også få en uforpligtende snak med en af Vejle Kommunes fællesskabskoordinatorer om at være besøgsven. Ring på tlf. 51 84 10 36 eller udfyld formularen på aktivsammen.vejle.dk/blivfrivillig

 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Christina Kudsk Nielsen, Sundhedsafdelingen, 
Mobil:  21 53 71 16, e-mail: chrkn@vejle.dk