Pressemeddelelse
22. november 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejlensere har kurs mod OL og PL i Tokyo 2020

 
 
 
 

Ikke færre end otte atleter fra Vejle Kommune har potentialet til at blive udtaget til De Olympiske og Paralympiske Lege i Tokyo 2020 - og det er det største antal nogensinde i kommunens historie. Det markerer EliteVejle og Eliteidrætsrådet den 4. december med arrangementet "Kurs mod OL/PL Tokyo 2020".

 
 
 
 
 
 
 
 

Vejles helt store para-atlet, Daniel Wagner, har netop sikret sig en direkte plads til de Paralympiske Lege i Tokyo efter at have vundet VM-guld i 100 meter løb og VM-sølv i længdespring i Dubai. Men meget tyder på, at han får følgeskab, når han skal tage den lange vej fra Vejle til Tokyo.

 

At så mange talenter fra Vejle Kommune har potentialet til at nå til OL og PL gør EliteVejles formand, Knud Erik Hansen, stolt:

 

- Vejle har efterhånden rigtig mange stærke talentudviklingsmiljøer, og vi har flere og flere atleter, der markerer sig i toppen af dansk idræt og ikke mindst på den internationale scene. Det er hamrende flot, og derfor er det også på sin plads, at vi hylder dem for den kæmpe indsats, de yder hver eneste dag, siger Knud Erik Hansen.

 

Atleternes personlige fortælling

 

EliteVejle og Eliteidrætsrådet i Vejle Kommune inviterer til arrangementet "Kurs mod OL/PL Tokyo 2020", hvor de otte atleter fra Vejle Kommune bliver hyldet for deres indsats af borgmester Jens Ejner Christensen. Her vil to af atleterne desuden fortælle om deres personlige rejse mod OL

 

Den ene er sejleren André Højen Christiansen, der til daglig er finnjollesejler i Sejlklubben Neptun Vejle. André fortæller om sin kamp for at komme til sit første OL. Herudover fortæller skytte Stine Holtze Nielsen fra Vejle Skytteforening om sin rejse mod sit tredje OL.

 

De øvrige atleter, som hyldes for deres OL-potentiale, er de tre boksere fra BK Wedala; Sebastian Terteryan, Nikolai Terteryan og Yvonne Bæk Rasmussen, svømmeren Andreas Hansen fra Vejle Svømmeklub og de to para-atleter i atletik Kasper Filsø og Daniel Wagner fra Vejle IF.

 

De Olympiske Lege i Tokyo 2020 løber af stablen fra den 24. juli til 9. august efterfulgt af de Paralympiske Lege fra 25. august til 6. september.

 

Fakta

Arrangementet "Kurs mod OL/PL Tokyo 2020" finder sted den 4. december fra kl. 17.00-18.00 på Vejle Center Hotel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Ane Kirstine Knudsen, eliteidrætskonsulent, tlf. 20 40 98 79