Pressemeddelelse
3. oktober 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regionens bedste SOSU-assistentelever dyster om en plads ved DM i Skills

 
 
 
 

Den 5. oktober 2017 kan du opleve regionens dygtigste social- og sundhedsassistentelever, når de kæmper om den eftertragtede plads ved årets helt store konkurrence DM i Skills. En af eleverne er ansat i Vejle Kommune.

 
 
 
 

Clara Sørensen (tv) og Jeanette Larsen

 
 
 
 

Til DM i Skills er social- og sundhedsassistent-uddannelsen repræsenteret med i alt 10 deltagere fra de fem forskellige regioner. Konkurrencen vil foregå som rollespil, hvor eleverne samarbejder parvis om at løse en opgave, f.eks. at hjælpe en borger med aktivering eller personlig hygiejne.

 

I Region Syddanmark er det social- og sundhedsassistenteleverne Clara Sørensen fra Vejle Kommune og Jeanette Larsen fra Horsens Kommune, som sendes af sted - i først omgang til regionsmesterskabet og forhåbentligt kan de kvalificere sig til DM.


Clara Sørensen og Jeanette Larsen kvalificerede sig til det regionale mesterskab, da de deltog i en lokal konkurrence på Social- og Sundhedsskolen i Fredericia, Vejle og Horsens, hvor de begge går i skole.

God PR for uddannelsen
I Vejle Kommune er man glade for at deltage med en elev, og seniorchef Helle Brinch håber, at det kan være med til at sætte fokus på social- og sundhedsuddannelserne generelt. Og det er der brug for:
 

- Der er for få, som vælger en social- og sundhedsuddannelse - desværre, og det kan blive et problem, da der bliver flere ældre, som tilmed lever længere. Derfor er der behov for flere faglærte inden for social- og sundhedsfaget, siger Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune.


- Samtidig står vi over for en række store, nye opgaver. F.eks. bliver borgerne udskrevet fra sygehus tidligere og tidligere. Det betyder, at vi modtager flere plejekrævende patienter, som kræver en højere specialisering på området, siger seniorchefen.


DM i Skills startede i 2011 og bliver arrangeret af nonprofit organisationen SkillsDenmark, som arbejder for at øge kendskabet til de danske erhvervsuddannelser ude omkring i verden. SkillsDenmark består i dag af 27 faglige udvalg og mere end 50 erhvervs-, SOSU-, og landbrugsskoler.


Regionsmesterskabet foregår på Social- og Sundhedsskolen Fyn den 5. oktober, mens DM bliver afholdt den 18.-20. januar 2018 i MCH Herning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune, tlf. 29 74 37 53.
Britta Starup, uddannelseskonsulent i Senior, tlf. 76 81 76 11.