Pressemeddelelse
28. september 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bofæller til seniorbofællesskabet Blicherbo søges

 
 
 
 

De to første beboere er nu flyttet ind i det nye seniorbofællesskab Blicherbo i Bredsten. Der er fortsat plads til 11 beboere i fællesskabet.

 
 
 
 

Esther Jakobsen og Jørn Ølholm nyder hinandens selskab i Blicherbo

 
 
 
 

92-årige Esther Jakobsen og 82-årige Jørn Ølholm ønsker et bofællesskab med andre ældre og er nu flyttet ind i Blicherbo i Bredsten, hvor de kan kombinere privatliv i egen lejlighed med et godt naboskab og trygheden ved at bo sammen med andre. Der er også tilknyttet en medarbejder, der skal få fællesskabet til at leve og sætte aktiviteter i gang. Så rammerne er på plads. Nu står 11 indflytningsklare lejligheder klar til nye beboere.
 

- De i alt 13 lejligheder var klar den 1. juli, men på grund af corona har det f.eks. ikke været muligt at holde åbent hus for at fremvise stedet for interesserede. Hjemmeplejen har informeret om tilbuddet, der er uddelt postkort, og vi har fortalt de borgere, der har kontaktet os for at blive visiteret til en ældrebolig, om Blicherbo. Men det kan være svært at være den første, der flytter ind. Nu er de første to beboere flyttet ind, så vi håber, at flere får øjnene op for Blicherbo, da vi mener, at Blicherbo rammer ind i et behov: Ønsket om at bo i egen bolig, men alligevel tæt på andre, siger seniorchef Helle Brinch.


Det samme gør stedets foreløbige eneste beboere, Esther Jakobsen og Jørn Ølholm: - Her er dejligt. Vi bor tæt på naturen og har indkøb, aktivitetscenter og en cafe, hvor vi kan få vores varme mad, lige om hjørnet.


Mens Jørn Ølholm tog springet og flyttede fra Vejle til Bredsten, har Esther Jacobsen boet i et rækkehus i Bredsten i mange år. For begge var det ønsket om et tættere naboskab og trygheden i at bo tæt på andre, der gjorde, at de flyttede ind i bofællesskabet.


Dette taler netop ind en generel tendens blandt de ældre generationer, som søger mod moderne bofællesskaber - et alternativt kollektiv - hvor der i høj grad er plads til individet, men samtidig også er fokus på fællesfaciliteter og fælles aktiviteter. Derfor skyder mange nye boformer for ældre også op rundt i landet, og der er især efterspørgsel efter bofællesskaber for ældre. Af samme grund besluttede Vejle Kommune at bruge de plejeboliger, som lå ved siden af Plejecenter Stensvang, til tryghedsboliger i et bofællesskab for ældre.

Blicherbos lejligheder er fra 44-53 kvm og har køkken med køleskab, ovn mv., toilet med bad, soveværelse i forbindelse med stue og udgang til egen terrasse. Fællesarealerne består af et stort køkken, opholdsrum i tilknytning til køkkenet med fællesspiseplads og tv-stue, store gangarealer med fællesrum og mulighed for at lave forskellige aktiviteter, ekstra værelse til gæsteovernatning, fælles terrasse og en stor fælles have og fælles vaskerum.

 

Ring og hør, om du er i målgruppen for at få en bolig i Blicherbo eller bestil tid til en rundvisning på telefon 76 81 00 82 (hverdage fra kl. 8.30-11.00,) telefon 40 22 33 92 eller se mere på www.vejle.dk/blicherbo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Faglig konsulent Janni Potempa, telefon 40 22 33 92