I uge 40 skydes alkoholkampagnen ”Flere end du tror” i gang – også i Vejle!

 
 
 
 

Nedbryd tabuer om alkoholproblemer og -behandling og få flere danskere til at tage skridtet og søge hjælp. Det er målet for årets nationale alkoholkampagne i uge 40, som RusmiddelCenter Vejle er en del af.

 
 
 
 
facebook-cover-image.jpg

Den nationale alkoholkampagne 2021: Flere end du tror

 
 
 
 

 

140.000 danskere er afhængige af alkohol, men kun 17.000 er i behandling hvert år. Samtidig drikker knap 600.000 danskere - 1 ud af 5 - mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvilket betyder, at de har en øget risiko for at blive afhængige.

 

Derfor skal årets alkoholkampagne være med til at nedbryde tabuer om alkoholproblemer med budskabet "Flere end du tror - alkoholproblemer rammer alle". Ligesom det er målet at få flere mennesker til at tage skridtet og søge hjælp, bl.a. via gratis kommunale behandlingstilbud.

 

Janne Skott Børgesen, leder af alkoholbehandlingen i Vejle Kommune, håber, at kampagnen kan være med til at sætte spot på, at flere skal turde søge hjælp for deres alkoholproblem:

- Selvom et så stort antal har et skadeligt alkoholforbrug, bliver alt for få behandlet. Det kan skyldes, at det fortsat er tabubelagt at begynde i behandling. I gennemsnit går der 11 år, før en person med et alkoholproblem søger hjælp. Det er alt for længe og har alt har store konsekvenser. Det gælder sundhedsmæssigt og økonomisk, men også for de familier, der bliver ramt. For børnene og for ægtefællen. Men også for den, der drikker så meget, at vedkommende risikerer at miste familie og job.

 

- Derfor er det så uhyre vigtigt at få hjælp i tide. Og den hjælp kan vi være med til at give. Som borger i Vejle Kommune har man ret til professionel hjælp til egne eller pårørendes alkoholproblemer - ganske gratis og helt anonymt. Tilbuddene omfatter både ambulant behandling, døgnbehandling og forskellige former for rådgivning. Det er også muligt med online-behandling, så man kan logge på, når det lige passer ind i kalenderen. Og henvender man sig, kan man komme i behandling inden for 14 dage, siger Janne Skott Børgesen.

 

Den landsdækkende alkoholkampagne er planlagt af Alkohol & Samfund sammen med TrygFonden.

 

- I Vejle gør vi opmærksom på kampagnen på flere måder, blandt andet med biografreklamer og information på informationsskærme og kommunens sociale medier. Vi håber, at kampagnen kan være med til, at flere får kendskab til vores tilbud, så flere kommer i behandling, siger Janne Skott Børgesen.

 

-------------


Test dine alkoholvaner
Test dine alkoholvaner på Alkohol og Samfunds hjemmeside: https://alkohologsamfund.dk/alkolinjen/alkoholraadgivning-paa-telefon-og-online/tag-vores-alkoholtest
 

Eller hent app'en AlkoLog-app, som er en app, der hjælper med at holde styr på, hvor meget man drikker og giver tips til, hvordan man kan skære ned. App'en er udviklet af Alkohol & Samfund og TrygFonden. Hent app'en gratis dér, hvor du normalt henter dine apps.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

For mere information om RusmiddelCenter Vejles tilbud kontakt: RusmiddelCenter Vejle på 76 81 90 00.
 

For mere information om kampagnen kontakt: Leder af alkoholbehandlingen i RusmiddelCenter Vejle, Janne Skott Børgesen, telefon 21 34 63 36.