Pressemeddelelse
27. oktober 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Line fik angst og depression - nu hjælper hun andre

 
 
 
 

Er du en god rollemodel for unge, som Line Randrup-Thomsen? Så er du måske den frivillige instruktør, som Ungerådgivningen SPOR18 søger

 
 
 
 
 
 
 
 

For to år siden gik verden i sort for Line Randrup-thomsen. Følelsen af at være forkert havde bidt sig fast, og hun levede i en boble, hvor hun ikke så sine venner. Alt virkede ligegyldigt. Det var svært at koncentrere sig, svært at huske og en udfordring at sove. Til sidst helt umuligt. En aften, hvor Line Randrup-Thomsen næsten ikke havde sovet i tre dage, kulminerede det:
 

»Da jeg stod med tandbørsten i munden, brød jeg ud i gråd. Jeg kunne ikke mærke mine ben, og øjeblikket efter faldt jeg ned på gulvet,« fortæller Line Randrup-Thomsen, der i dag er 24 år.

 

Spejlede sig i instruktøren

Efter akut hjælp i Lokalpsykiatrien skulle Line finde en vej ud af depressionen. Hun kom i tanker om Ungerådgivningen SPOR18. Her fik hun en plads på selvhjælpskurset "LÆR AT TACKLE angst og depression" for unge mellem 15 og 25 år:

"Langsomt fik jeg det bedre, selvom jeg ikke kunne se det i starten. Jeg fik redskaber, blev bedre til at lytte til mig selv og fik mod på livet igen," siger Line Randrup-Thomsen.


Det hjalp, at underviseren selv havde kæmpet med en psykisk lidelse.

"Jeg fik nogen at spejle mig i og kunne se: OK, du kommer videre på den anden side og får det bedre."

 

Vil gøre en forskel

Line Randrup-Thomsen fik mod på at starte på sit studie igen. Og da Line var kommet gennem sit sygdomsforløb i efteråret 2019, besluttede hun sig for selv at blive en af instruktørerne på "LÆR AT TACKLE angst og depression".

 

"Jeg føler, at jeg har noget på hjertet. Jeg har altid godt kunnet lide at lære fra mig i forbindelse med mine egne erfaringer. Samtidig vil jeg gerne være med til at aftabuisere emnet og være en rollemodel for andre, som står samme sted, som jeg har stået - eller i en lignende situation," siger Line Randrup-Thomsen, der holder en kort pause fra at være instruktør.

 

Vil du være instruktør?
Er du en god rollemodel for unge, der tumler med angst og depression? Så søger Ungerådgivningen SPOR18 instruktører.

 

Som instruktør arbejder du ulønnet, men får en 4-dages uddannelse inklusive certificering, som Komiteen for Sundhedsoplysning står for. Desuden får du muligheden for at udvikle dig fagligt og personligt sammen med en kollega i et konstruktivt samarbejde - både med instruktører og koordinatorer.

 

Hvert kursus varer syv uger. Holdet mødes 2,5 time en gang om ugen på Vejle Bibliotek..

Der er ansøgningsfrist den 25. november 2020.

 

Har du spørgsmål? Så kan du kontakte koordinator Marianne Neerholt, SPOR18 på tlf. 23 74 52 64 eller spor18@vejle.dk 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Marianne Neerholt, koordinator og rådgiver i SPOR18, tlf. 23 74 52 64, manee@vejle.dk