Pressemeddelelse
18. februar 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kom helt tæt på velfærdsteknologierne i Vejle Kommune

 
 
 
 

Se og hør om de velfærdsteknologier, Vejle Kommune arbejder med på velfærds- og sundhedsområdet, når dørene slås op til teknologimesse i Spinderihallerne den 5. marts fra kl. 13.30-17.00. Messen er gratis, og alle er velkomne.

 
 
 
 
 
 
 
 

Velfærdsteknologi er dimser og dingenoter - lige fra smarte støttestrømper og særlige apps, der skaber struktur i hverdagen, til mindre teknologier til motion og samvær. De er smarte, kan lette hverdagen og give tryghed. Det viser Vejle Kommunes erfaringer med velfærdsteknologi, og disse erfaringer deler kommunens medarbejdere ud af på messen "Teknologi med mening" d. 5. marts i Spinderihallerne i Vejle.
 

- Medarbejderne er dem, som kender til løsningerne i praksis, og de er vigtige, hvis vi skal lykkes med velfærdsteknologi. Derfor er det også dem, som præsenterer teknologierne, siger Sarah Munk Danmark, som er udviklingskonsulent i Vejle Kommune og med til at arrangere messen.
 

Messen består af stande med "Velfærdsteknologier i dag", f.eks. strømpepåtagere, teknologi for demensramte, digitale sundhedskurser og virtuel bostøtte, og "Fremtidens velfærdsteknologier", f.eks. gyngestolsterapi, app til struktur og teknologier til motion og samvær. Der er også oplæg om velfærdsteknologi.
 

Skal fjerne berøringsangst
For to år siden inviterede Vejle Kommune også til teknologimesse, men kun for medarbejdere, politikere og medlemmer af råd og nævn. Den 5. marts åbnes dørene for alle interesserede:

- Velfærdsteknologi er kommet for at blive. Derfor er det vigtigt, at også borgere og pårørende kan opleve teknologierne på allernærmeste hold - og forhåbentligt kan messen være en øjenåbner for mange, som vil opdage, at velfærdsteknologi er andet og mere end robotter som selvkørende støvsugere og spiserobotter, men også er apps og små teknologiske hjælpemidler. Vi håber derfor også, at messen kan skubbe til berøringsangsten over for teknologierne og vise, at de kan give borgerne mere frihed i hverdagen, siger Sarah Munk Danmark.

Satser på velfærdsteknologi
Vejle Kommune har siden 2012 satset på velfærdsteknologi for at ruste sig til de demografiske udfordringer: Flere med brug for hjælp og færre hænder til at løse opgaverne. I budgetforliget i 2012 blev der første gang afsat 20 mio. kr. til at investere i teknologi. I 2017 satte Vejle Kommune turbo på processen ved at afsætte yderligere 20 mio. kr. til investeringer frem til 2020. Siden 2012 er der afprøvet ca. 70 forskellige teknologier.

Fælles for kommunens valg af teknologier er, at de skal gøre borgerne i stand til at kunne mere selv og give dem en større livskvalitet. Eller også er de med til at frigøre ressourcer, så personalet kan hjælpe med andre opgaver, hvor der er mere brug for det.

Tilmeld dig messen på mail: ransi@vejle.dk senest 1. marts 2019. For mere information kontakt administrativ medarbejder Randi Simonsen, tlf. 76 81 76 07.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Udviklingskonsulent Sarah Munk Danmark, tlf. 51 81 25 67, mail: samda@vejle.dk