Pressemeddelelse
10. september 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alternativ fejring af årets frivillige ildsjæle

 
 
 
 

Hen over sommeren kunne man indstille ildsjæle til de to frivilligpriser som et skulderklap til det frivillige, sociale arbejde i Vejle Kommune, og de nominerede er nu fundet. De endelige vindere plejer at blive fundet til den årlige frivilligfest, men den er aflyst pga. corona. I stedet sker fejringen ved et mindre arrangement i byrådssalen den 24. september.

 
 
 
 
 
 
 
 

På grund af corona er årets frivilligfest i Bygningen, hvor frivilligpriserne også uddeles, desværre blevet aflyst.

 

- Vi har dog fortsat to frivilligpriser - en pris til årets frivillige ildsjæl på henholdsvis Voksenområdet og Seniorområdet - som skal uddeles, ligesom Vejles frivillige ildsjæle fortjener at bliver anerkendt trods den aktuelle corona-situation, lyder det fra formandsskabet i Seniorudvalget og Voksenudvalget, Kenneth Fredslund Petersen og Gitte Frederiksen, der plejer at stå for frivilligfesten og uddelingen af de to priser.

 

Derfor inviteres de nominerede i stedet til et mindre arrangement i byrådssalen den 24. september, som overholder corona-restriktionerne, og hvor kun de nominerede er inviteret. Derudover må de hver tage en valgfri gæst med.

 

- Af hensyn til de mange frivillige, der desværre ikke kan deltage i festlighederne og være med til overrækkelsen i år, filmer vi prisoverrækkelsen. Filmen bliver så sendt til de frivillige foreninger dagen efter i forbindelse med FrivilligFredag, fortæller de to udvalgsformænd, der glæder sig til, at de forhåbentligt kan afholde en frivilligfest under mere normale forhold til næste år.

 

De seks nominerede er...
Det er en arbejdsgruppe fra Frivilligrådet i Vejle Kommune, som har gennemgået de prisindstillinger, der er kommet i løbet af sommeren. På den baggrund har de nomineret i alt seks frivillige fra henholdsvis Voksenområdet og Seniorområdet:

Susanne Clausen fra Vejle er nomineret for sin indsats som frivillig i Broen Vejle, hvor hun gør et kæmpe arbejde ved at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt eller andre fritidsaktiviteter, så de kan være del af fællesskaber som andre børn og unge.

 

Edith Dall-Hansen fra Give nomineres for sin udtrættelig indsats som frivillig i mere end 50 år. Hun har både været besøgsven, hjulpet rumænske børnehjemsbørn, fået udsatte unge i skole, taget demensramte med til aktiviteter osv.

 

Kirsten Dalager fra Vejle er nomineret for sin store og mangeårige engagement i forskellige frivillige foreninger: Red Barnet, gigtforeningen, Vejle Krisecenter, Bedre Psykiatri og som mentor for kvinder i det tværkulturelle kvindenetværk WI-CAN.

 

Flemming Leer Jakobsen fra Vejle nomineres for sit formandskab i foreningen Sind i Vejle, som er en forening for psykiatribrugere og pårørende, og for sit samfundsengagement, bl.a. via læserbreve i VAF. Han indstilles også for initiativet med Sinds cafe-arrangementer.

Mona Christiansen fra Give nomineres for sit kæmpestore, frivillige arbejde i Røde Kors-butikken i Give. Hun er en god kollega, altid klar med en hjælpende hånd og med til at skabe et godt, varmt arbejdsklima, som gør det værd at være frivillig og yde en ekstra indsats.

Karen Schubert fra Børkop nomineres for sit arbejde i bruger- og centerrådet i Englystparken i Børkop. Hun stiller altid op, når der er brug for hjælp, og er altid med til at arrangere begivenheder til gavn for sine ældre medborgere, så Englystparken er et dejligt sted at komme.

 

Ud over æren får de to prisvindere hver et gavekort på 5.000 kr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

- Anders Hareskov Andersen, formand for Frivilligrådet, tlf. 28 59 84 44.
- Gitte Frederiksen, formand for Voksenudvalget, tlf. 24 42 86 95.
- Kenneth Fredslund Petersen, formand for Seniorudvalget, tlf. 28 72 62 39.