BOGglade børn i Vejle Midtby

 
 
 
 

Vejle Bibliotekerne har taget hul på et nyt samarbejde med seks daginstitutioner og en SFO fra Vejle Midtby omkring projektet BOGglad, som skal styrke børns læsekultur.

 
 
 
 
Hojtlaesning1.png

Nye bogsamlinger i institutioner skal styrke børns læsekultur. Foto: Vejle Bibliotekerne

 
 
 
 

I finansloven for 2021 blev der afsat 25 millioner kroner til at styrke børns møde med litteraturen. Derfor oprettede Slots- og Kulturstyrelsen puljen BOGglad, hvor biblioteker og kommuner har kunnet søge om nye bogsamlinger til dagtilbud, SFO'er og klubber. Fra den pulje har Vejle Bibliotekerne i år modtaget i alt 375.000 kr. til indkøb af bøger til syv udvalgte institutioner i Vejle Midtby, der skal leveres senest i juni måned.

 

Formålet med bogsamlingerne er at skabe bedre adgang til bøger for institutionernes børn og personale i dagligdagen og styrke læsekulturen i de syv institutioner.

 

Børneformidlerne fra biblioteket, der er med i projektet, inddrager institutionernes pædagoger - og så vidt muligt også børn - i processen med at udvælge emner og bogtitler til bogsamlingerne. Dermed tilpasses samlingerne behovene i hver enkelt institution.

 

"Der er generelt mange to- eller flersprogede børn i Vejle Midtby og dermed et stort behov for, at børnene møder flere bøger og får stimuleret sprog og læseglæden i både vuggestue, børnehave og SFO", fortæller børneformidler Anne Mølgaard Svendsen fra Vejle Bibliotekerne.

 

De deltagende institutioner fra Vejle Midtby er Børnehuset Bullerbo, Børnehuset ved Banen, Havnely, Trip Trap Træsko, Vuggestuen Valmuen/Regnbuen, Helgevejs Børnehave/Mælkevejen samt SFO'en på Vejle Midtby Skole.

 

BOGglad-projektet kører fra januar til juni 2022. Spørgsmål til projektet kan rettes til børnekulturkoordinator Laura Nyhus Kirk, lanki@vejlebib.dk, eller børneformidler Anne Mølgaard Svendsen, aenie@vejlebib.dk.

 

Læs også mere om projektet på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

 
BOGglad_logo.jpg
 
 
 

Vedhæftede filer

Hojtlaesning1.jpg
Hojtlaesning2.jpg
BOGglad_logo.jpg
 
 
 
 

For yderligere oplysninger kontakt:

Børnekulturkoordinator Laura Nyhus Kirk, Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle
Tlf.: 40 42 90 13
 . E-mail: lanki@vejlebib.dk.

 

 
 
 
 
 
 

VEJLE BIBLIOTEKERNE

Willy Sørensens Plads 1 - 7100 Vejle - tlf 76 81 32 00 - vejlebib@vejlebib.dk