Pressemeddelelse
9. oktober 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SOSU-assistentelev fra Vejle skal til DM i Skills

 
 
 
 

To elever, Clara Sørensen fra Vejle og Jeanette Larsen fra Horsens, kvalificerede sig til DM i Skills, da de vandt de regionale mesterskaber.

 
 
 
 
 
 
 
 

Billede: Clara Sørensen (tv) og Jeanette Larsen

 

Til DM i Skills er social- og sundhedsassistent-uddannelsen repræsenteret med i alt 10 deltagere fra de fem forskellige regioner. Konkurrencen vil foregå som rollespil, hvor eleverne samarbejder parvis om at løse en opgave, f.eks. at hjælpe en borger med aktivering eller personlig hygiejne.


I Region Syddanmark er det social- og sundhedsassistenteleverne Clara Sørensen fra Vejle Kommune og Jeanette Larsen fra Horsens Kommune, som sendes af sted, efter at de den 5. oktober vandt regionsmesterskabet og kvalificerede sig til DM.
 

I Vejle Kommune er man glade for at deltage med en elev, og seniorchef Helle Brinch håber, at det kan være med til at sætte fokus på social- og sundhedsuddannelserne generelt. Og det er der brug for:


- Der er for få, som vælger en social- og sundhedsuddannelse - desværre, og det kan blive et problem, da der bliver flere ældre, som tilmed lever længere. Derfor er der behov for flere faglærte inden for social- og sundhedsfaget, siger Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune.


- Samtidig står vi over for en række store, nye opgaver. F.eks. bliver borgerne udskrevet fra sygehus tidligere og tidligere. Det betyder, at vi modtager flere plejekrævende patienter, som kræver en højere specialisering på området, siger seniorchefen.


DM i Skills startede i 2011 og bliver arrangeret af nonprofit organisationen SkillsDenmark, som arbejder for at øge kendskabet til de danske erhvervsuddannelser ude omkring i verden. SkillsDenmark består i dag af 27 faglige udvalg og mere end 50 erhvervs-, SOSU-, og landbrugsskoler.


DM i Skills bliver afholdt den 18.-20. januar 2018 i MCH Herning.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune, tlf. 29 74 37 53.
Britta Starup, uddannelseskonsulent i Senior, tlf. 76 81 76 11.