Pressemeddelelse
10. november 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejles SSP-leder, Helle Midskov Brynaa, vinder Den Kriminalpræventive Pris

 
 
 
 

Helle Midskov Brynaa modtog i dag Den Kriminalpræventive Pris. Prisen blev overrakt af Social- og indenrigsminister Astrid Krag. Udover æren følger 50.000 kr. Det er skoleleder Bjarne Kyneb fra Firehøjeskolen, der har indstillet Helle Midskov Brynna for sit arbejde med HSO-uddannelsen.

 
 
 
 
 

Social- og inderigsminister Astrid Krag overrakte Den Kriminalpræventive Pris til SSP-leder Helle Midskov Brynaa. Foto: Det Kriminalpræventive Råd

 
 
 

Det var en rørt SSP-leder, der i dag modtog Den Kriminalpræventive Pris i Operaen i København til masser af klapsalver. Prisen bliver hvert år overrakt til en person, et projekt eller en gruppe, som har gjort en helt særlig kriminalitetsforebyggende indsats i året, der er gået.


Og i år var det altså Vejles SSP-leder, Helle Midskov Brynaa, der løb med prisen og de medfølgende 50.000 kr. Helle Midskov Brynna vinder prisen for sit arbejde med Hvem Styrer Orkestret (HSO), der er en tværfaglig uddannelse, hvor fagpersoner bliver klædt på til at forebygge mistrivsel, fravær og kriminalitet.

 

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at I er med til at forebygge, at unge havner i kriminalitet. Så stort tillykke med prisen og tak for jeres arbejde, sagde Social- og indenrigsminister Astrid Krag.

 

I Helle Midskov Brynaas tale takkede hun en lang række samarbejdspartnere. Blandt andet skoleleder fra Firehøjeskolen Bjarne Kyneb, der har indstillet SSP-lederen til prisen. Bjarne Kyneb deltog også ved prisoverrækkelsen.

Alle medarbejdere på Firehøjeskolen har været igennem HSO-uddannelsen, hvilket har gjort en mærkbar forskel. Nu arbejder alle med udgangspunkt i de samme grundregler - helt fra børnehave til skole.

Også eleverne på Firehøjeskolen er helt med på hvad HSO er, da det nu indgår som en fast del af undervisningen. Eleverne lærer blandt andet om selvkontrol, moral og dannelse, gode relationer og positivt miljø.
 

Det er ikke kun medarbejderne fra Firehøjeskolen, der har haft glæde af HSO-uddannelsen. Siden 2014 har over 500 medarbejdere fra offentlige og statslige instanser deltaget i undervisningen, som har været medvirkende til, at især udsatte familier og børn er blevet løftet.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Helle Midskov Brynaa, SSP-leder, tlf.: 29 60 90 02

Bjarne Kyneb, skoleleder Firehøjeskolen, tlf.: 29 21 60 52