Pressemeddelelse
25. november 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et år i parasportens tegn

 
 
 
 

Som selvudnævnt hovedstad for parasporten valgte Vejle Kommune sidste år at dedikere 2019 til Parasportens År. Den 3. december tager kommunen et blik på året der er gået, og inviterer til spændende udstillinger og oplæg i parasportens tegn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Tirsdag den 3. december er FN's internationale handicapdag. Det er samtidig dagen, hvor Vejle Kommune markerer afslutningen på Parasportens År.

 

- Vi takker af for et fantastisk år, hvor parasporten i den grad er blevet mere synlig i Vejle Kommune - både som en mere integreret del af almenidrætten og i form af flere arrangementer og internationale stævner, siger Dan Arnløv Jørgensen.

 

To udstillinger giver unikt indblik i paraatleters kamp

 

Som markering af afslutningen på Parasportens År vil man blandt andet fra den 3. december kunne opleve fotoudstillingen "8 toward 12" af fotografen Bo Nymann, der har fulgt otte paraatleters vej mod de Paraolympiske Lege. Herudover åbner pop-up udstillingen "Jeg kan - kan du?", hvor de lokale paraatleter Daniel Wagner og Thomas Wetche fortæller om det at kæmpe for at blive verdens bedste.

 

- Udstillingerne handler både om noget så specifikt, som at kæmpe for at kunne løbe, selvom man mangler et ben. Men de handler også om noget mere universelt, som vi alle kan sætte os ind i. Nemlig den menneskelige styrke og evne til at kæmpe for det, vi virkelig brænder for, siger Dan Arnløv Jørgensen.

 

Digte om livet med et handicap

 

Samme dag læser digteren Caspar Eric op af sine digte om hans personlige kamp med at leve med et spastisk handicap. Og dagen slutter af med en samtale mellem digter Caspar Eric og paraatlet Daniel Wagner om deres professionelle karriere på trods af et handicap.

 

Fakta

 

Afslutningen på Parasportens År finder sted i Spinderihallerne tirsdag den 3. december fra kl. 16.00-17.00. Se det fulde program for afslutningen på Parasportens År på www.vejle.dk/parasport.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget, tlf. 25 47 35 35

Peder Wittendorf Tind, parasportskonsulent, tlf. 22 13 70 29