Pressemeddelelse
19. november 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu kan skolebørn og pendlere cykle sikkert mellem Ødsted og Egtved

 
 
 
 

Om få dage males de sidste streger på et sammenlagt tre kilometer langt stykke cykelsti mellem Ødsted og Egtved. Den nu sammenhængende rute skal gøre det mere attraktivt at være cykelpendler - både mellem de to byer og helt ind til Vejle. Vær med, når skolebørn cykler stien i gang mandag den 26. november.

 
 
 
 
 
 
 
 

I februar besluttede byrådet i Vejle at afsætte penge til en sammenhængende cykelsti mellem Ødsted og Egtved. Og arbejdet med at bygge sti på det stykke, hvor små og store cyklister hidtil har delt den trafikerede Ribevej med bilisterne, kunne begynde.

 

Om få dage kan den nye, sammenhængende sti tages i brug, og det betyder blandt andet, at skolebørn og pendlere kan cykle på stisystem hele vejen til skole, svømning og andre aktiviteter.

 

- Med en sammenhængende sti er vores håb, at flere børn vælger at cykle mellem de to byer til skole og andre aktiviteter, og at forældrene er trygge ved at sende børnene alene afsted frem for at transportere dem i bil. Men vi har også stort fokus på vores cykelpendlere fra centerbyerne, som nu har fået en bedre forbindelse fra Egtved ind til Vejle, siger Christoffer Aagaard Melson, formand for Teknisk Udvalg i Vejle.

 

En gruppe børn fra Ødsted tager dagligt turen til skole i Egtved. Der er en svømmehal på vej i Egtved, ligesom der er et godt samarbejde om håndbold og fodbold mellem byerne. Derfor pendler en række børn og unge frem og tilbage hver dag.

 

Etableringen af cykelstien er også anledning til, at Vejle Kommune sammen med skoler og lokalråd i Ødsted-Jerlev og Egtved i øjeblikket er i gang med at planlægge en cykelkampagne for hele 2019. Borgerne kan se frem til et år med masser af forskellige tilbud, der skal give inspiration til at cykle - blandt andet cykelture for hele familien, mulighed for at låne elcykler og meget andet.

 

Stien indvies med boller og kakao

Mandag den 26. november hopper børn fra begge skoler på cyklerne og kører hinanden i møde. Første stop er de to rastepladser syd for Ødsted på Ribevej, hvor cykeloptogene mødes klokken 10.

 

Alle er inviteret til at møde op på rastepladserne, hvor der vil være taler fra Teknisk Udvalgs formand Christoffer Aagaard Melson og Kirsten Jensen fra Egtved Udviklingsråd. Herefter klippes det røde bånd, og cyklisterne fortsætter mod skolerne i nabobyerne.

 

Klokken 10.45 er der varm kakao på kanden og boller klar på begge skoler til alle, der har lyst til at kigge forbi. Herefter tager cykeloptogene turen retur til deres egen skole.

 

(Invitation er vedhæftet.)

 

Fakta om cykelstien

Der er etableret cykelsti i begge sider af Ribevej (fra den eksisterende sti ved Vorkvej i Ødsted frem til den eksisterende sti ved Rugsted Vestvej). En strækning på omkring halvanden kilometer.

 

Fra vigepladsen på Ribevej lige nord for Oustrupvej er der bygget en ny cykelsti i begge vejsider med tilslutning til den eksisterende sti.

 

Herudover er der bygget en ny krydsningshelle ved Oustrupvej, hvorfra stien fortsætter tværs gennem et grønt område og tilsluttes Tudvadvej. Herfra kan cykelturen fortsætte ad den mindre befærdede Tudvadvej.

 

Der er desuden etableret to cykel-rastepladser med pumper og bænke på ruten - på de to rastepladser syd for Ødsted på Ribevej.

 

Stien er blevet til med midler fra statens cyklistpulje.

 

Det røde på kortet herunder markerer de nye stianlæg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation
  • Formand for Teknisk Udvalg Christoffer Aagaard Melson, tlf.: 26 28 82 02, mail: chram@vejle.dk
  • Projektleder Gitte Fuhr Thomsen, tlf.: 76 81 23 20, mail: gifth@vejle.dk