Plejecentret Meta i Gadbjerg fortsætter foreløbigt på kommunale hænder

 
 
 
 

Efter et par turbulente dage for både beboere, pårørende og medarbejdere på det tidligere friplejehjem Meta Marie er der nu landet en aftale, der sikrer, at beboerne får den nødvendige pleje af det personale, de allerede kender.

 
 
 
 

Siden konkursen af det tidligere friplejehjem Meta Marie i Gadbjerg blev en realitet onsdag formiddag, har usikkerheden blandt beboere, pårørende og medarbejdere været høj. I dag blev en aftale indgået mellem konkursboet og Vejle Kommune, som betyder, at Vejle Kommunes nødberedskab fortsat kan varetage plejen af beboerne på det tidligere friplejehjem, indtil kurator har fundet en permanent løsning for Meta Marie.

 

- Vi er rigtig glade for, at vi så hurtigt er lykkes med at få en aftale på plads. Med aftalen her kan vi sikre, at beboernes dagligdag indtil videre kan fortsætte uændret, og at de får den pleje, de er vant til, af det personale, som de allerede kender, fortæller borgmester i Vejle Kommune Jens Ejner Christensen.

 

Bygningerne i Gadbjerg forbliver en del af konkursboet. Som en del af aftalen lejer Vejle Kommune servicearealerne og inventaret, mens køkken- og plejepersonalet overgår til ansættelse i Vejle Kommune. Da plejecentret ikke længere er en del af Mariehjemmene, skifter det navn til Plejecenter Meta.

 

Medarbejdere, beboere og pårørende er i dag blevet informeret om overdragelsen pr. brev. Der bliver afholdt nye informationsmøder på Plejecenter Meta for både medarbejdere, beboere og pårørende tirsdag den 28. marts.
 

Fakta

  • Onsdag den 22. marts 2023 kl. 11 blev friplejehjemmet Meta Marie erklæret konkurs
  • Vejle Kommunes nødberedskab overtog midlertidigt driften, mens forhandlingerne om Meta Maries fremtid stod på
  • Fredag den 24. marts 2023 blev en aftale indgået mellem kurator og Vejle Kommune, som betyder, at Vejle Kommunes nødberedskab fortsat varetager plejen af beboerne, og at køkken- og plejepersonalet overgår til ansættelse i Vejle Kommune
  • Meta Meriehjemmet skifter navn til Plejecenter Meta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester i Vejle Kommune Jens Ejner Christensen, borgmesteren@vejle.dk, 20 16 32 14